Kalkan, Bornova ve Çiğli’ye müjde verdi

AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, Bornova ve Çiğli ilçelerinin beklediği hastanelerle ilgili müjde verdi. Sağlık Bakanı‘yla bizzat görüştüğünü, Bornova’nın sabırsızlıkla beklediği Trafik Hastanesi ile Çiğli’deki 400 yataklı devlet hastanesinin tem



Kalkan, Bornova ilçe teşkilatının düzenlediği toplantıda AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ile birlikte Bornova’ya bağlı muhtarlarla buluştu.
Milletvekili Kalkan, toplantıda, Torba yasa olarak adlandırılan bütçe kanunlarıyla ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Yasayı ‘Cumhuriyet tarihinin devletle toplumu barıştıran en önemli yasası’ olarak değerlendiren Kalkan, “Öğrenci affından siz muhtarlarımızı ilgilendiren sorunlarına kadar çözüm getiren maddeler yürürlüğe girdi. Torba yasayla çiftçilerin, 31 Mayıs 2009 tarihi itibarıyla tarımsal sulamada kullanılan elektrik tüketiminden kaynaklanan her türlü borçları, icralık olup olmadığına ve geçmişte affa uğramış olup olmadığına bakılmaksızın taksitlendirilecek. Yasa çıktıktan sonra 2 ay içinde başvuranlar borçlarını, Tedaş ile sulh sözleşmesi imzalandığı takdirde 2 ayda bir ödemeli olarak 18 taksitle toplam 36 ayda ödeyebilecek.” dedi.

Bornova’nın sorunlarının ve muhtarların özlük haklarının masaya yatırıldığı toplantıda konuşan AK Parti Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan, Bornova’ya bağlı 7 bin civarındaki köy nüfusuna Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarının AK Parti hükümetleri zamanında yapıldığına dikkat çekti.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ise AK Parti‘nin Türkiye’de birinci parti olacağı gibi İzmir’de de birinci parti çıkacağı konusunda iddialı konuştu. Akay, şunları söyledi: “12 Haziran‘a kadar herkesin tek vücut olduğu, birbirine dostça sarıldığı, bir seçim çalışmasıyla inanıyorum ki İzmir’den çok çok daha iyi oy alarak birinci parti olarak çıkacağız. AK Parti kurulduğu günden bu yana Türkiye‘ye hizmet eden milletin partisidir. Bu hizmet maratonunda sizlerin desteklerinize ihtiyacımız var. İl yönetimimizle, ilçe teşkilatımızla, Büyükşehir ve il genel meclisi üyelerimiz ile birlikte sizlerin bizlere aktardığı sıkıntılarınızı hükümet nezdinde takipçisi olmaya devam edeceğiz. Muhtarlarımızın kendilerine ait siyasi görüşleri olabilir. Fakat önemli olan birlik beraberlik içinde çalışmalarımıza devam ederek; vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam etmektir. Muhtarlarımızla, il genel meclisi üyelerimizle teşkilat mensuplarımızla birlikte güçlü diyaloglar kurarak, çözümlere beraber imza atacağız.”