'Oradan gelecek turiste muhtaç değiliz'

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Türkiye'nin turizm alanınında çok büyük başarılar sağladığına işaret ederek, "Mısır'dan ya da Tunus'tan kaçacak olan bir kaç yüz bin turiste muhtaç değiliz" dedi.

'Oradan gelecek turiste muhtaç değiliz'
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan Sağduyu programına konuk oldu. Bakan Günay, Türkiye'nin turizm alanınında geldiği nokatayı değerlendirdi ve "Mısır'dan, Tunus'tan kaçan turistleri Türkiye'ye getirebilir miyiz" sorusuna yanıt verdi.

Türkiye'nin turizm alanınında çok büyük başarılar sağladığına işaret eden Günay, kültürel alanda da çok güzel gelişmelere imza attıklarını söyledi.

"Mısır'dan ya da Tunus'tan kaçacak olan bir kaç yüz bin turiste muhtaç değiliz" diyen Günay şöyle devam etti:

"O sınırları çoktan aştık. Şu anda Mısır'a gelen toplam turist sayısı kadar bize neredeyse Antalya'ya turist geliyor. Fas'ı, Tunus'u ya da öteki ülkeleri çok hesaba katmıyorum. Biz artık İtalya, İspanya, Fransa liginde yarışıyoruz. Dünyadaki ekonomik kriz bu ülkelere çok ciddi bir biçimde yansıdı."

TURİZMDE, DÜNYA'DA 7'NCİYİZ
 
Türkiye'nin ise ekonomik krize rağmen Dünya'da turizmdeki gelişmesini sürdüren ender ülkelerden birisi olduğuna dikkat çeken Günay, "Ve kararlı bir biçimde şu an Dünya'da 7.sıradayız, yani ilk 10'un içindeyiz, gelir itibariyle de ilk 10'un içindeyiz" dedi.

MISIR'DAN TUNUS'TAN GELECEK TURİST BİZİM İÇİN ÇOK BÜYÜK RAKAMLAR DEĞİL

"Türkiye artık turizmde Dünya'da çok bilinen bir ülke oldu" diyen Günay, "Biz turizmin içine kültür katmaya ve Türkiye turizmini farkılılaştırmaya, marka değerini yükseltmeye çalışıyoruz. Mısır'dan Tunus'tan bize rezarvasyon dönüşleri oldu ama biz bir an önce Mısır'ın Tunus'un öteki ülkelerin esenliğine kavuşmasını ve onlarla işbiliklerimizin sürekli hale gelmesini istiyoruz. Yani oradan gelecek bir kaç yüz bin turist bizim için çok büyük rakamlar değil" şeklinde konuştu.