Yalçın'ın elindeki şok belge

Polisin gerçekleştirdiği operasyonda gözaltına alınan Oda Tv'nin sahibi Soner Yalçın'ın elinde gündemi sarsacak Türkiye Wikileaks belgeleri olduğu iddia edildi.

Ergenekon soruşturması kapsamında dün Taksim'deki Oda TV internet sitesine ve sitenin sahibi Hürriyet gazetesi yazarı Soner Yalçın'ın evine yapılan polis baskının ardındaki gerçeklerle ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı.

İddiaya göre Soner Yalçın'ın elinde Türkiye Wikileaks belgeleri vardı ve belgeleri Mart 2011'de yayına sokacağı bir kitapla kamuoyuna duyuracaktı.

YALCIN WIKILEAKS'İN KİTABINI YAZACAKTI

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'ün ulaştığı bilgilere göre, baskının perde arkasında bambaşka bir neden olduğu var. Gazeteci-Yazar Soner Yalçın, dünyada büyük yankı uyandıran WikiLeaks belgelerinin Türkiye ile ilgili bölümlerinin tamamına ulaşmıştı. Belgelerin tümünü tercüme ettiren Soner Yalçın ve arkadaşlan, bunu 2011 Mart ayında kitap haline getirmeyi planlıyordu.

"BELGELER BOMBA GİBİ PATLAYACAK" DİYORDU

Soner Yalçın, bu kapsamda, Emin Çölaşan ve Cumhuriyet Gazetesi yazarı Bekir Coşkun'un da aralarında bulunduğu bazı isimlerden, kitapta yer vermek üzere yazı istedi. Kitap hazırlıklarını büyük bir gizlilik içinde tamamlayan Odatv ekibinin, "Belgeler bomba gibi patlayacak, büyük yankı uyandıracak. Bir an önce kitabı yayımlamak istiyoruz" dedikleri öğrenildi.

"TELEFONLARİ DA DİNLENİYOR" SORUSU

Yalçın'ın, bu aşamada bazı yazarlardan kitapla ilgili yazı istemesinden bir gün sonra gözaltına alınması "Telefonlan da dinleniyor muydu?" sorusunu akla getirdi. Odatv'nin bir yazan, "WikiLeaks Türkiye belgelerinin dışında bazı CHP milletvekilleri tarafından Odatv'ye verilen bazı belgeler de var" diyerek şu açıklamalarda bulundu:

ODATV'DE ERGENEKON BELGELERİ YAYINLANDI

"Odatv, Ergenekon ve Balyoz operasyonlarında, ele geçirilen mühimmatla ilgili bazı belgeler de yayımlanmıştı. Son olarak, isim vermeden polislerin açıklamalan yer aldı. Bunlar, Odatv'nin hedef olmasında etkili oldu" dedi. Sitede son olarak Ergenekon'la ilgili çarpıcı bir haber yayınlanmıştı. Sitede, Nihat Genç ve Gürbüz Evren'in de aralarında bulunduğu çok sayıda yazar bulunuyor.

WİKİLEAKS KİTABININ BASILMASI ZOR

Muhalif tutumuyla bilinen Odatv internet sitesinin yöneticilerinin, 2011 Mart ayında hazırlamayı planladıklan Türkiye WikiLeaks'i ile ilgili kitabı çıkarmadan gözaltına alınmaları ve bütün belgelere de polis tarafından el konulması, kitabın yayımlanmasını da çıkmaza soktu. Operasyon sırasında el konulan tüm belgeler ancak iddianame hazırlandıktan sonra Odatv yöneticilerine verilebilir. Ancak, bazı belgelere kısıtlama da getirilebiliyor.

ERSEVER'İ SORACAKLARDI

Habertürk'ün ortaya attığı bir diğer iddiaya göre ise Soner Yalçın'a 18 yıl önce öldürülen Binbaşı Cem Ersever ve JİTEM hakkında hakkında sorular sorulacak. Bu iddianın ortaya atılmasındaki neden ise Aydınlık'ın yayımladığı bir yazıydı. Aydınlık, Ersever ropörtaıyla ilgili bir generali kaynak gösterek şu açıklamayı yayımlamıştı: "Biz, Ersever'i Aydınlık'a hayatını kurtarması için gönderdik. Ancak Aydınlık önemli bir hata yaparak, Ersever'le görüşme işine Soner Yalçın'ı da kattı. Bu yanlış Ersever'in hayatına mal oldu."