Ehliyet sınavında cep telefonuyla kopya iddiası: 8 gözaltı

Kağıthane’de, ehliyet sınavına giren bir sürücü adayı salon görevlileri tarafından cep telefonuyla yakalandı. Polisten alınan bilgilere göre, şahsın ifadesi ve cep telefonunda yapılan incelemelerin ardından sınavda mesaj yoluyla bazı adaylara cevap anahta



KOPYA VERİLECEKLERİN CEP TELEFONU LİSTESİ ÇIKTI
Mevlüt Kalafat‘ın ifadesini alan polis, Kalafat’ın cep telefonuna cevap anahtarını mesaj olarak gönderen numaradan yola çıkarak soruşturmayı genişletti. Polis, bir sürücü kursunda direksiyon eğitmeni olan Mahmut Kincüce (63)’yi yakalayarak gözaltına aldı. Polis, Mahmut Kincüce‘nin üzerinde yaptığı aramada 16 sürücü adayının cep telefonu listesini buldu. Araştırmalar sonucu, sürücü adaylarına yüz lira karşılığında cep telefonlarıyla cevap anahtarlarını gönderdiği ileri sürülen Berat Sadi Bozok (36) ve Özer Ceylan da gözaltına alındı.
Soruşturmayı derinleştiren polis, ehliyet sınavındaki kopya olayının organize olduğunu ortaya çıkardı. Polis, Mahmut Kincüce‘nin çalıştığı sürücüsü kursuyla birlikte 3 sürücü kursunun daha incelemeye alındığını belirtti. Kincüce’nin üzerinde bulunan 16 kişilik telefon listesinde telefonları bulunan adaylardan 5’i gözaltına alınarak Kağıthane Asayiş Büro Amirliği’ne getirildi. Soruşturmayı sürdüren polis, gözaltı sayısının artabileceğini belirtti.