Yaralı arkadaşını sürükleyerek eve getiren köpek, ameliyat masasında da yalnız bırakmadı

Sakarya’da bir köpek, sokak köpekleri tarafından saldırıya uğrayarak yaralanan arkadaşı köpeği sürükleyerek eve getirdi. Havlayarak sahiplerine haber veren köpek, arkadaşını veteriner kliniğinde ameliyat olurken bile yalnız bırakmadı.



Sakarya’nın Arifiye ilçesinde yaşanan olayda; Taylan Şanlı’nın sahibi olduğu Terier cinsi Lokum adlı köpek, dün akşam saatlerinde sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Bu sırada komşularının köpeği Tüylü de saldırıya tanıklık etti. Ancak bağlı olması sebebiyle arkadaşının yardımına hemen koşamadı. Büyük uğraş sonucu ipini kopararak hemen soluğu arkadaşının yanında aldı. Bu sırada Lokum‘u yaralayan sokak köpekleri kaçtı. Tüylü, Lokum‘u, sokaktan sürükleyerek eve kadar getirdi. Ardından havlayıp lokumun sahiplerinin fark etmesini sağladı.

Taylan Şanlı, hemen ailesiyle birlikte köpeğini ilçede bulunan Sakarya Veteriner Polikliniği’ne getirdi. Bu arada, küçük köpeğin aynı cinsteki arkadaşı olan komşu köpekleri de Tüylü de ailenin peşine düşerek veteriner kliniğine geldi. Ameliyat odasına alınan arkadaşının yanına bile girmeyi başaran köpek, bütün çıkarma çabalarına rağmen arkadaşını yalnız bırakmadı. Veteriner hekimler, Tüylü‘nün ameliyatı izlemesine izin verdi. 1,5 saat süren ameliyat boyunca arkadaşını masanın yanında bekleyen Tüylü, ameliyat bitince de hemen soluğu masada arkadaşının yanında aldı.

DERS VERDİ
Saldırıya uğrayan köpeği ameliyat eden veteriner Mustafa Yıldız, ilk kez böyle bir olayla karşılaştıklarını söyledi. Köpeği, bir türlü yaralı arkadaşının yanından uzaklaştıramadıklarını ifade eden Yıldız, “Ailenin peşine düşerek veteriner kliniğine geldi. Sürekli yaralı köpeğin yanında geziniyordu. Yaralı köpeği ameliyat orasına aldığımızda, o da birden içeri kendini attı. Çıkardık, ancak bir yolunu bularak her defasında içeri girdi. Her kapı açıldığında içeri daldı. Sonra da operasyon bitene kadar bekledi. İlginç bir olaydı. Sanki bize insanlık dersi verdi. Zor durumdaki arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı.“ diye konuştu.

Taylan Şanlı ise komşu köpeklerinin davranışının gerçekten bir ders niteliğinde olduğunu belirterek, “Eğer bağlı olmasaydı sokak köpeklerinin üzerine de atlardı. Lokum ile çok iyi arkadaşlar. Arkadaşlıklarını en zor zamanda bile gösterdiler. Lokumun yanından ameliyat boyunca bile hiç ayrılmadı.“ dedi.