Hollanda‘nın eski Başbakanı Balkenende, danışmanlık şirketinde işe başlayacak

Hollanda eski Başbakanı Jan Peter Balkenende, Ernst & Young’a danışman oluyor.



Balkenende’nin 1 Nisan tarihinden itibaren Ernst & Young’da danışman olarak göreve başlayacağı belirtildi. Eski Başbakan Jan Peter Balkenende muhasebe ve danışmanlık firması Ernst & Young’ın üst yönetiminde uluslararası deneyimi ve tecrübesini kullanacağı açıklandı.

Hollanda‘da 9 Haziran 2010 tarihinde yapılan erken genel seçimlerde partisi büyük oy kaybına uğrayan üçlü koalisyon hükümetinin büyük ortağı Hıristiyan Demokrat Parti‘nin (CDA) lideri Jan Peter Balkenende (54), seçim yenilgisinin sorumluluğunun kendisinde olduğunu bildirerek, parti liderliğinden ve milletvekilliğinden çekildiğini açıklamıştı.

Jan Peter Balkenende, lideri olduğu Hıristiyan Demokrat Parti‘nin koalisyon ortağı olması dolayısıyla 2002 yılından bu yana kurulan bütün koalisyon hükümetlerinde 8 yıl süreyle aralıksız başbakan olarak görev yapmıştı. 1998 yılında ilk kez milletvekili olarak parlamentoya giren Balkenende, 2001 yılında CDA‘nın liderliğine seçilmişti ve o günden 9 Haziran 2010 tarihine kadar CDA partisinin liderliğini yapmıştı.