Kazakistan’ın Bağımsızlığının 20. Yılında Türk Vatandaşlarına Madalya Jesti

Kazakistan’ın bağımsızlığının 20.

yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen resepsiyonda, iki ülke ilişkilerine katkı sağlayanlara "Dostluk ve İşbirliğini Geliştirme" madalyası verildi.
Kazakistan`ın İstanbul Başkonsolosu Askar Shokybayev ‘in ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyonda aralarında işadamları, eğitimci, akademisyen, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu çok sayıda kişiye madalya takdim edildi.
Etkinlikte konuşan Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Türkiye’nin ve Türk halkının bağımsızlık yıllarında ülkesi için gösterdiği fedakarlığı unutmadıklarını aktardı. Kazak Büyükelçisi bu çerçevede başta ülkesinin bağımsızlığından hemen sonra bütün riskleri göz önünde bulundurarak yatırım yapan işadamlarına, okul açan eğitimcilere bir teşekkür etti. Tüymebayev, ülkesinin bağımsızlığının 20. yılında söz konusu kişilere "Dostluk ve İşbirliğini Geliştirme" madalyasını vermeyi borç bildiklerinin altını çizdi. Büyükelçi Tüymebayev konuşmasında, Türkiye-Kazakistan ekonomik ilişkilerinin hızlı bir şekilde geliştiğini ifade ederek, iki ülke arasında yıllık 10 milyar dolar ticaret hacmi hedefinin olduğunu hatırlattı.
Düzenlenen etkinlikte Büyükelçi Tüymebayev; aralarında Diyalog Avrasya Platformu eş Başkanı ve Yazar Harun Tokak`ın, Kazakistan’a 1992 yılında ilk kez Türk okulu açan dönemin Kazak- Türk Uluslararası Eğitim Vakfı eski Başkanı Ali Tokul’un ve bu ülkenin bağımsızlığının ilk yıllarında yatırım yapan Okan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Okan`ın da bulunduğu çok sayıda kişiye madalya verildi.

Resepsiyonda sahne alan Kazak halk müziği sanatçıları, izleyenlere dombra ziyafeti verdi.
Cihan Haber Ajansı ( Cihan) mikrofonlarına konuşan Büyükelçi Tümebayev, İstanbul gibi büyük bir şehirde Türk işadamları, eğitimcileri ve sanatçılarıyla birlikte olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Kazak elçi, ülkesiyle Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayan herkese teşekkür ettiklerinin altını çizdi.
Diyalog Avrasya Platformu eş Başkanı ve Yazar Harun Tokak ise Kazakistan’ın bağımsızlığını çok iyi değerlendirdiğini aktardı. Tokak, Türkiye ile birlikte bölgenin parlayan yıldızı olan Kazakistan’ın Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev’in ülkesinin kalkınmasında büyük rolünün olduğunu dile getirdi. Harun Tokak, Nazarbayev’in 20 yıldır 130’dan fazla farklı etnik halkının bir arada birlik ve beraberlik içinde yaşamasını sağladığının altını çizdi.


Daha önce de Büyükelçi Tüymebayev`in evsahipliğinde Ankara’da düzenlenen törende, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TBMM Başkan Vekili AK Parti milletvekili Mehmet Sağlam, AK Parti Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, TBMM Kazakistan-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Haluk İpek ve Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülmahit Bilici’nin de bulunduğu çok sayıda kişiye madalya verilmişti.