'cübbeli Ahmet Hoca' Mahkemeye Sevk Edildi (2)

Kamuoyunda `Karagümrük Çetesi` olarak bilinen suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında ``Cübbeli Ahmet Hoca`` olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü`nün de bulunduğu 7 kişi, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Soruşturma kapsamında sabah saatlerinde çete lideri olduğu iddia edilen Nejat Ergin ve Ahmet Mahmut Ünlü`nün de bulunduğu 13 şüpheli adliyeye sevk edilmişti. Sabah saatlerinden itibaren savcılık sorguları başlayan şüphelilerden Ahmet Mahmut Ünlü`nün savcılık sorgusu yaklaşık 5 saat sürdü.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Uysal tarafından ifadeleri alınan şüphelilerden aralarında Ahmet Mahmut Ünlü ile çete lideri olduğu iddia edilen Nejat Ergin`in de bulunduğu 7 kişi, tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Savcı Uysal, tarafından ifadeleri alınan şüphelilerden eski Türkiye Güzeli Neslihan Önder`in de aralarında olduğu 6 kişi ise serbest bırakıldı. Neslihan Önder, adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.
Kaynak: İHA