Beylikdüzü'ne Yerleşen Depremzedeler İçin Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Beylikdüzü`ne yerleşen depremzede aileler için gerçekleştirilen `Beylikdüzü Belediyesi Van Koordinasyon Toplantısı`nda ailelere yönelik acil ihtiyaçlar belirlendi ve yapılanlar raporlandı.

Beylikdüzü'ne Yerleşen Depremzedeler İçin Koordinasyon Toplantısı Yapıldı
Van depremi sonrasında ilçeye yerleşen ailelerin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik `Van Koordinasyon Toplantısı` Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun`un katılımıyla yapıldı. Yakuplu Sosyal Tesisleri`ndeki Serander`de yapılan toplantıya Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil ve görevli personel de katıldı. Toplantıda, ailelerin acil ihtiyaçlarının tespit edilmesi ile ilgili yetkililerden bilgi alan Başkan Yusuf Uzun, başlatılan yardım kampanyasının hala devam ettiğini, ailelerin ihtiyaçlarının tespitedilerek, yardımların depremzede ailelere ulaştırılmasını istedi. Konuyla ilgili yapılacak tüm çalışmaların ivedi bir şekilde yapılması gerektiğini söyleyen Başkan Uzun, ilçe halkının da üzerine düşeni yapacağını da ifade etti

Koordinasyon toplantısına katılan yetkililer, ilçeye Van`dan 184 ailenin geldiğini, bunlardan da 104 ailenin ev bulduğunu, diğerlerinin ise akrabalarının yanına yerleştiğini açıkladılar. Yetkililer, 104 aileden 41`inin acil ihtiyaçlarının karşılandığını ve bu ailelerin kaymakamlık tarafından verilen kira yardımı aldıklarını da bildirdiler. Yine, depremzede ailelerin çocuklarının okullara da yerleştirildiğini söyleyen yetkililer, çocukları, emniyet müdürlüğünün devam eden spor kursları programlarına dahiledilerek, deprem psikolojisinden uzaklaşmalarının sağlandığını kaydettiler.
Kaynak: İHA