Siirt Valiliği '7'den 70'e Siirt Okuyor' Projesini Tanıttı

"Türkiye okuyor" kampanyasına destek vermek amacıyla Siirt Valiliği`nce hazırlanan "Siirt Okuyor, Sizin Okuma Saatiniz yok mu?" projesi düzenlenen bir törenle tanıtıldı.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün başlattığı "Türkiye okuyor" kampanyasına destek vermek amacıyla Siirt Valiliği`nce hazırlanan "Siirt Okuyor, Sizin Okuma Saatiniz yok mu-" projesi düzenlenen bir törenle tanıtıldı.
Halk Eğitim Merkezi`nde düzenlenen törende konuşan Vali Musa Çolak, amaçlarının öğrencilerin yanı sıra anne ve babalar ile toplumun her kesimine kitap okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunu söyledi.
Hedeflerinin çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak, okuduklarını anlamlandırabilmelerini sağlamak ve faydalı bilgileri günlük hayatlarında ve ileriki yaşamlarında kullanabilmelerini sağlamak olduğunu ifade eden Çolak, bu sayede okumayı bir yaşam tarzı haline getirmek olduğunu belirtti. Çolak, velilerin bu konuda çocuklarına örnek olması gerektiğine vurgu yaparak, “Velilerin evde bir kitap okuma saati belirlemesi ve bu saatte çocukları ile kitap okuması gerekir. Çünkü siz televizyon seyrederken çocuğunuza kitap okumasını söylemeniz etkili olmayacaktır. Öğrencilerimiz kitap okudukça derslerdeki başarıları arttığı gibi kendilerini ifade atma yetenekleri de gelişecektir. Valisi, milli eğitimi, idaresi, öğretmeni, dershanesi ve hizmetlisiyle öncelikli sorunumuz `eğitim` dedik ve her türlü sorunumuzu eğitim yoluyla halletmeye çalıştık, çalışıyoruz. Bu konuda güzel de aşamalar kaydettik. Amacımız Siirt`i başarı ve okuma alışkanlığı bakımından Türkiye ortalamasının en üst seviyelerine çıkarmaktır. Kısacası 7`den 70`e tüm Siirt`i bu projeye dahil ederek başarıya ulaşmayı hedefliyoruz. Ülkemizde vatandaşlarımızın huzur ve güvenini tehdit eden bölücü terör örgütünün cehalletten beslendiğini hepimiz biliyoruz. Bu bakımdan topyekun cehalete karşı tek yürek olarak eğitim çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz." dedi
Milli Eğitim Müdürü Kamber Kızbaş, bilgi toplumuna ulaşmanın yolunun okumaktan geçtiğini belirterek, herkesin aile hayatında bir okuma saati belirlemesi gerektiğini dile getirdi.
Milli Eğitim Şube Müdürü Cengizhan Başaran da proje kapsamında okullarda öncelikle 10`ar, daha sonra ise 25`er dakika okuma saati ayrılacağını ifade ederek, daha sonra ise ailelerin de birer okuma saati belirlemesini sağlayacaklarını söyledi.

Önerilerinin bu saatin 20.00-20.30 olarak belirlenmesi olduğuna dikkati çeken Başaran, "Ancak aileler istedikleri saati belirleyebilirler. Projenin daha sonraki basamaklarında ise çeşitli yarışmalar etkinlikler gerçekleştireceğiz. En çok kitap okuyan öğrencilerimizi de ödüllendireceğiz. Kent genelindeki okullardan toplanan atık kağıtların satışından elde edilen 7 bin lirayı proje için harcamayı planlıyoruz. Valilik tarafından da vatandaşlara dağıtmak üzere 15 bin kitap satın alacağız." şeklinde konuştu.