Sağlık Çalışanları, Emeklilikteki Döner Sermaye Paylarını İstedi

Türk Kamu Sen`e bağlı Sağlık Sen Erzurum Şube Başkanı Kenan Karaçam, Sağlık Bakanlığı`na bağlı sağlık kuruluşlarından emekli olanların döner sermaye paylarının ödenmesini istedi.


Sağlık Sen Şube Başkanı Kenan Karaçam, beraberinde Türk Kamu Sen İl Temsilcisi Müfit Bayraktar ve bağlı sendika başkanları ile valilik binası önünde ortak basın açıklaması yaptı. Karaçam, sağlık çalışanlarının döner sermaye paylarında adaletsizlik yaşandığını iddia etti. Karaçam, sağlık çalışanlarının emekli olması halinde döner sermaye paylarının maaşlarına yansıtılmasını istedi.
Bir sağlık çalışanının emekli olması halinde, döner sermaye payının kesilmesiyle gelirinde yüzde 50`ye varan bir düşme yaşanacağını ileri süren Karaçam, "Döner sermaye payının emekliliğe yansıtılmasını istiyoruz. Maliye ve Sağlık Bakanını bu konuda adım atmaya davet ediyoruz. Sağlık çalışanları, emekli olduklarında döner sermaye paylarından yararlanamayacak. Bu da emeklilik dönemlerini huzur ve güven içerisinde geçirmesi gereken sağlık çalışanlarını tedirgin ve mutsuz etmektedir." diye konuştu.
Kamu Sen İl Temsilcisi Müfit Bayraktar ise söz konusu sorunun çözümüne kadar her çarşamba günü kitlesel basın açıklamalarıyla konuyu gündemde tutacaklarını kaydetti.