Cankaloğlu: Yazıcıoğlu Olayı Bütün Çıplaklığı İle Ortaya Çıkacak

Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alparslan Cankaloğlu, Muhsin Yazıcıoğlu olayı ile ilgili olarak yakın zamanda önemli gelişmelerin olacağını söyledi.


Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Cankaloğlu, Yazıcıoğlu olayının bütün çıplaklığı ile ortaya çıkacağını belirtti. Cankaloğlu, “Belki de Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bir siyasi cinayet ortaya çıkacak. İnanıyoruz ki daha başka bilgiler de bir çorap söküğü gibi gelecektir. Muhsin Yazıcıoğlu olayı ortaya çıkartılacaktır.” dedi. Olayın normal bir kaza olmadığının hem millet hem de devlet nezdinde iyice anlaşıldığını kaydeden Alparslan Cankaloğlu, Alperenler olarak olayın takipçisi olacaklarını belirtti.

Yazıcıoğlu’nun milli iradenin ve demokrasinin gelişmesi için mücadele verdiğini ifade eden Cankaloğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Olayın aydınlanması vatanı ve milleti için mücadele veren insanların artık şüpheli olaylarla ortadan kaldırılmasının önüne geçilmesine vesile olacaktır. 90’lı yıllarda Çekiç Güç`e karşı tavır alan, darbelere, cuntalara karşı duran, 28 Şubat sürecinde anti demokratik yapılara karşı savaş açan, milletin vicdanının sesi olan ve bu çizgisini şehit olduğu güne kadar sürdüren, vatanı ve milleti için dürüstçe mücadele veren iyi bir insan neden suikaste uğramamış olsun?”