Akçansa, Sap Projelerini Elsys Danışmanlığında Tamamladıistanbul

Çimento sektöründe faaliyet gösteren Akçansa, SAP süreç iyileştirme ve entegrasyon projelerini Elsys danışmanlığında tamamladı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Akçansa'nın 12 yıldır kullanmakta olduğu SAP sistem versiyonunu Elsys danışmanlığında yükselterek, mevcut SAP R3 4.7 versiyonundan SAP ERP 6.0 EHP4 versiyonuna geçiş yaptığı bildirildi.

SAP ERP 6.0 EHP4 sisteminin yeni fonksiyonlarından ve gelişmiş özelliklerinden faydalanmak isteyen Akçansa'nın, mevcut sistemi içerisinde yapılandırılan tüm geliştirmeleri koruyarak geçiş yaptığı yeni sistem sayesinde, ürünün masraf yeri muhasebesi tarafındaki yeniliklerini ve IFRS ile SPK raporlamaları için sunulan gelişmiş fonksiyonlarını kullanma imkanı bulduğu kaydedildi.

Elsys'in uygulamaya geçirdiği proje ile tüm satın alma siparişlerinin yöneticiler tarafından Blackberry ve iPhone üzerinden takip edilerek onaylanmasına olanak tanındı. Yapılan analizler doğrultusunda, Akçansa'nın kullanıcı yetkilendirmeleri yapıldı. Böylece daha sade, şeffaf ve yönetilebilir bir strateji çerçevesinde yeni bir modelin kurulmasına öncülük edildi. Maliyet muhasebesi süreçleri için tasarlanan raporlar ile ay sonu işlem kapanış takibinin otomatik olarak yapılması sağlandı.

Açıklamada, projenin ilerleyen aşamalarında geliştirilen satış ve satın alma süreçlerinin tüm operasyonlarını kapsayan SAP PI (süreç entegrasyonu) projesi sayesinde, Akçansa'nın SAP ERP çözümlerinin diğer altyapı sistemleri ile tam entegre bir şekilde çalışması için uygun ortamın hazırlandığı ifade edildi.

Elsys Danışmanlık firmasının, şirketlerin bilgi ve iletişim teknolojilerine ilişkin gereksinimlerini karşılamak üzere, kurumsal yazılım çözümleri, mobil uygulamalar, sistem ve donanım entegrasyonu alanlarında hizmet verdiği kaydedildi.

(ÖZG-FAN)
Kaynak: AA