'7'den 70'e Siirt Okuyor, Sizin Okuma Saatiniz Yok Mu?' Projesinin Tanıtımı Yapıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün başlattığı Türkiye okuyor kampanyasına destek amacıyla yürütülmeye başlanan "Siirt Okuyor, Sizin Okuma Saatiniz yok mu?" projesinin tanıtımı yapıldı.

'7'den 70'e Siirt Okuyor, Sizin Okuma Saatiniz Yok Mu?' Projesinin Tanıtımı Yapıldı
Halk Eğitim Merkezi`nde yapılan tanıtım toplantısında konuşan Vali Musa Çolak, amaçlarının öğrencilerin yanı sıra anne ve babalara da o alışkanlığı kazandırarak bütün toplumda okuma alışkanlığını kazandırmak olduğunu söyledi. Vali Çolak, "Bu proje ile amacımız öğrencilerimize okuma alışkanlığını kazandırmak, okuduğunu anlamlandırabilmek, edindiği faydalı bilgileri günlük hayatında ve ileriki yaşantılarında kullanabilmesini sağlamaktır. Okumayı bir yaşam tarzı haline getirmektir. Ancak bunugerçekleştirirken sadece öğrencilerimizi değil; işin içine Anne ve Babaları yani velileri de katarak evde bir okuma saati belirleyip birlikte okuma yapmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Çünkü siz televizyon seyrederken çocuğunuza git kitap oku demenin çok inandırıcı ve etkileyici olacağına inanmıyorum. Öğrencilerimiz okudukça hem ders başarılarını arttıracaklardır. Hem de kendilerini daha iyi ifade edebilecekleridir. Kelime hazneleri gelişecektir. Sözel ifade beceri derslerinin yanında Matematik, Kimya,Fizik, Fen Bilgisi sayısal beceri gerektiren derslere de olumlu katkılar sağlayacağına olan inancım tamdır. Öğrenci okuma becerisini geliştirmenin yanında anlama, anlamlandırma, irdeleme, analiz yapma becerisini de geliştirecektir. Valisiyle, Milli eğitim Müdürüyle, idaresiyle, öğretmeniyle, dershanesiyle. Hizmetlisiyle öncelikli sorunumuz eğitim dedik ve her türlü sorunumuzu eğitim yoluyla halletmeye çalıştık çalışıyoruz. Güzel de aşamalar kaydettik. Yeterli mi dersiniz tabii ki değil. Amacımız Siirt`ibaşarı ve okuma alışkanlığı bakımından Türkiye ortalamasının en üst seviyelerine çıkarmaktır. Kısacası 7`den 70`e tüm Siirt`i katarak başarıya ulaşmayı hedeflemekteyiz. Ülkemizde vatandaşlarımızın huzur ve güvenini tehdit eden ve hain saldırılarla gerçekleştirdiği eylemlerle bölücü terör örgütü, cahalletten beslendiğini hepimiz biliyoruz. Bu bakımdan topyekun cehalete karşı tek yürek olarak, eğitim çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz" dedi. Milli Eğitim Müdürü Kamber Kızbaş da bilgi toplumuna ulaşmanın yolunun okumaktan geçtiğini belirterek herkesin aile hayatında bir okuma saatinin olması gerektiğini kaydetti

Projenin uygulama yöntemi hakkında bilgi veren Milli Eğitim Şube Müdürü Cengizhan Başaran ise, "Proje kapsamında öncelikle okullarımıza ilk yarı onar, ikinci yarı yirmişer dakika okuma saatine ayrılacak. İkinci basamakta ise ailelerin de birer okuma saati olmasını sağlamaya çalışacağız, Bizim önerimiz saat 20.00-20.30 arası olmasıdır. Ancak aileler istedikleri saati belirleyebilirler. Projenin daha sonraki basamaklarında ise, çeşitli yarışmalar etkinlikler gerçekleştireceğiz. En çok kitap okuyanöğrenciler de ödüllendirilecek" dedi. İldeki okullardan toplanan atık kağıtların satışından elde edilen 7 bin TL`nin de proje için harcanacağını belirten Başaran valilik tarafından da vatandaşlara dağıtmak üzere 15 bin kitap satın alınacağını çözlerine ekledi. Tanıtım toplantısına ilçe kaymakamları, kamu kurum kuruluş müdürleri, muhtarlar, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları ve sivil toplum kuruluş yöneticileri katıldı.
Kaynak: İHA