Eset Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Akkoyunlu:''siber Suç Ekonomisi Dünyada 7 Milyar Dolarlıkbüyüklüğe Ulaştı''(fotoğraflı)konya

ESET Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu, siber suç ekonomisinin dünyada 7 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştığını söyledi.

Akkoyunlu, bir otelde düzenlenen ''ESET Kurumsal Bilgi Güvenliği'' toplantısında, dünyanın en büyük antivirüs yazılım kuruluşlarından olan ESET'in dijital dünyadaki tehditlere dikkati çekmek ve alınması gereken önlemleri aktarmak amacıyla yurt çapında kurumsal bilgi güvenliği toplantıları düzenlediğini belirtti.

Dijital yöntemler kullanılarak işlenen suçların ürkütücü derecede arttığını ifade eden Akkoyunlu, siber suçluların, her yöntemi deneyerek, son derece organize bir biçimde kimlik, şifre ve parola bilgilerine ya da farklı bilgilere ulaşmaya çalıştığını söyledi.

Akkoyunlu, siber suçluların bilgileri kendileri kullanmasa bile bunları satışa sunarak, para kazandıklarını bildirdi.

Henüz çok yoğun hedef olmasa da, özellikle iş dünyasında kullanımı hızla artan akıllı telefonların da giderek daha çok virüs saldırılarına maruz kalmaya başladığını vurgulayan Akkoyunlu, ''Siber suç ekonomisi dünyada 7 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştı. 2011 yılı tamamlandığında, online dünyadaki zararlı yazılım sayısının 50 milyon adeti geçmiş olacağını tahmin ediyoruz'' dedi.

Akkoyunlu, öncelikle işletim sistemi güncellemelerinin mutlaka yapılması gerektiğini, bilgisayar kullanıcılarının daha dikkatli olmalarının şart olduğu uyarısında bulundu.

Özellikle sosyal platformlarda kişisel ve önemli iş bilgilerinin, şifre parolalarının paylaşılmaması gerektiğini dile getiren Akkoyunlu, dijital banka, sigorta işlemlerinde farklı ve alfanümerik olarak tanımlanan harfli ve rakamlı şifreler ile mutlaka güncel bir antivirüs programının kullanılmasını tavsiye etti.

ESET Türkiye Teknik Müdürü Erkan Tuğral ise özel hayatta pek çok konuda Google, Bing, Yahoo gibi arama motorları yardımıyla bilgi edinildiğini, hackerların arama motorlarının bu yoğun kullanımımın farkında olduğunu anlattı.

Hackerların burada çıkan arama sonuçları üzerinden kullanıcıyı yanlış, sahte ve virüslü sitelere yönlendirebildiğini anımsatan Tuğral, arama motorlarının dışında ülkede en yoğun olarak USB, flash diskler, sosyal mecralar, mesajlaşma yazılımları ve oyunlar yoluyla virüslerin bulaştığını sözlerine ekledi.

(MUM-MRS)
Kaynak: AA