Has Parti, Komisyona 'değişiklik Değil', ‘yeni Anayasa’ Fikrini Sundu

Halkın Sesi Partisi (HAS) yeni anayasa çalışmaları konusundaki düşüncelerini Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na iletti.

HAS Parti Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Hayrettin Dilekcan, komisyon üyelerine ‘Anayasa değişikliği’ değil ‘yeni bir anayasa’ fikrini aktardıklarını ifade etti.
Konuyla ilgili açıklama yapan Dilekcan, Anayasa Komisyonuna “Yeni Siyaset-Yeni Türkiye İçin Yeni Anayasa” başlıklı Has Parti teklifini anlatmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dilekcan, "Çok detaylı olmasa da yeni anayasaya dair yaklaşımımızı, usul ve içerik teklifimizi kendileriyle paylaştık. Bazı konularda da madde detayında tekliflerimizi kendilerine ilettik." dedi.
Anayasada sadece değişiklik yapılmasını değil yeni bir anayasa yapılmasında ısrarlı olduklarını Anayasa Komisyonuna ifade ettiklerini belirten Dilekcan, şunları söyledi: "Biz, yeni bir anayasa istiyoruz. Hem demokratik hem de sivil olmalı yeni anayasa. Bunu bir defa daha paylaştık. Ayrıca, bu dönem itibar edilmemiş olsa bile, anayasanın halkın oylarıyla seçilecek “Anayasa Meclisi” tarafından yapılmasının gerekli olduğunu da hatırlattık. Denetim Meclisi ve İl Meclisleri tekliflerimizi de gerekçeleriyle izah ettik. Denetim Meclisi şeffaf bir Türkiye için, İl Meclisleri de yerinden yönetim için gerekli."