Avrupa’da İlk ‘ekranlı Kart’ Hizmetini Credit Europe Bank Vermeye Başladı

Romanya’yı birçok bankacılık teknolojisi ve hizmeti ile tanıştıran işadamı Hüsnü Özyeğin`e ait Credit Europe Bank, yüksek teknoloji ürünü ve EMV uyumlu ilk ekranlı kartı da piyasaya sürdü.



Kredi kartlarında pazar lideri konumunda olan Credit Europe Bank, kullanıcılarına internet bankacılığı girişi için gerekli şifreyi başka bir cihaza ihtiyaç duymadan üreten Avrupa’nın ilk ekranlı (display) kart hizmetini vermeye başladı.


Banka, ekranlı kartları ilk planda 10 bin müşterisine ulaştırmayı hedefliyor. Yeni nesil kartların öncüsü olan Credit Europe Net ile artık alışılan kartların üzerinde entegre bir ekran ve hassas bir buton yer alıyor. Kart kullanıcıları, bu butona basarak ekranda her defasında farklı olarak üretilen şifreyi internet bankacılığı ve elektronik ticaret işlemlerinde kullanarak doğrulama işlemlerini gerçekleştiriyor. Üretilen şifre her defasında farklı olduğundan kart sahibi, kullandığı elektronik kanallarda phishing, kopyalama ve hacker saldırılarından korunmuş oluyor.


Yeni yüksek teknolojik özelliklere sahip kart hizmetleri ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Credit Europe Bank Genel Müdür Yardımcısı Etem Birinci, müşterilerine yenilikçi ürün hizmeti vermeye devam ettiklerini belirterek şu bilgileri verdi: “Ekranlı yeni debit kartımız, Credit Europe Net Credit Europe Bank olarak sunduğumuz yenilikçi ürünler serimizin bir başka halkasıdır. Mastercard ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu yeni teknolojiyi sunarak alternatif dağıtım kanallarındaki gelişmemizi ve yeni nesil çözümlerimizi devam ettiriyoruz. Müşterilerimize yeni ürünümüzle ek bir maliyet olmadan üst düzey güvenlikli bir hizmet götürüyoruz. Böylece kullanıcılarımıza internet bankacılığı giriş işlemlerini tek bir kartla ve bu karta entegre edilmiş ekranda üretilen şifreyle yapmalarını pratik bir şekilde sağlamış oluyoruz.”

Credit Europe Bank Proje Müdürü Visal Özten ise Credit Europe Net’in dinamik data doğrulaması sağlayan EMV uyumlu ekranlı bir debit kart olduğunu ve ilerleyen aşamalarda üretilen şifrenin başka alanlarda da kullanılabileceğini söyledi. Ekranlı Kart’ın teknik bilgileri ile ilgili de bilgi veren Özten, kart içinde dahili olarak bulunan pilin 7 yıl ve 100 bin şifre üretimine kadar ulaşabildiğine dikkat çekti. Özten, “Bu nedenle kart, son kullanım tarihine kadar aktif olarak kullanılabiliyor. Böylece Credit Europe Net ile internet bankacılığı ve kart güvenliği aynı anda yüksek düzeyde sağlanmış oluyor.” dedi.


Hollanda merkezli kurulan Türk bankası Credit Europe Bank SA, çeşitli hizmetleriyle 500.000 bireysel, KOBİ ve şirkete hizmet veriyor.