Kuralları Hiçe Sayan Sürücüler Mobese Kameralarına Takıldı

Bursa’da, kural ihlali yaparak trafik kazasına sebep olan sürücüler Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (mobese) kameralarına takıldı.

Görüntüler, araç sürücülerinin özellikle kırmızı ışık ihlalleri ile sürücülerin sabırsızlıkla hareket etmelerinin korkunç kazalara davetiye çıkardığını gözler önüne seriyor.

Bursa Emniyet Müdürlüğü, son günlerde meydana gelen 15 ayrı trafik kazasının görüntülerini basınla paylaştı. Mobese kayıtlarında, genellikle dikkatsizlik nedeniyle meydana gelen kazalar görülüyor.

Görüntülerde, Yıldırım ilçesi Eğitim Caddesi’nde maddi hasarlı ilk kazada, kırmızı ışıkta duran otomobile arkadan hızla gelen başka bir otomobil çarpıyor. Osmangazi ilçesi Stadyum Kavşağı’ndaki kaza ise ‘göz göre göre geliyorum’ dedi. Yanlış yöne giren otomobil sürücüsü ters yönden dönmek isteyince üç araç çarpıştı.
Üçüncü kaza ise BUTTİM Kavşağı’nda kırmızı ışık ihlali yapan sürücü ‘yeşil’in yanmasıyla hareket eden hafif ticari araca hızla çarpıyor. Otomobilin yan tarafı kullanılmaz hale gelirken kazada yaralanan olmuyor. Görüntülerdeki dördüncü kaza ise yine araç sürücüsünün aceleci tavrı sebep oluyor. En sağ şeritten seyreden otomobil, sol şeride geçmek isteyince kaza kaçınılmaz oluyor. Altıparmak Caddesi’nde kaldırımdan aşarak karşı yöne geçmek isteyen ticari taksi sürücüsü ise kazaya davetiye çıkıyor. Kırmızı ışığa yakalanmak istemeyen motosiklet sürücüsü, kaldırıma çıkarak yola inen çıkan ticari taksiye çarpıyor. Kazada motosiklet sürücüsü yaralanıyor.
Görüntülerde hızını alamayan bir jip, Bursa-İstanbul karayolu üzerindeki alışveriş merkezinin önündeki trafik lambalarında bekleyen otomobile arkadan çarpıyor. Aynı kavşakta hızını alamayan hafif ticari araç büyük bir hızla ışıkta bekleyen araca çarpıyor. Yedinci kazada ise sağ şeritten yolun karşısına geçmek isteyen motosiklet sürücüsüne belediye halk otobüsü çarpıyor. Real Kavşağı’nda meydana gelen kazada ise yola aniden çarpan otomobil zincirleme kazaya sebep oluyor. Kazada yaralananlar ise ambulansla hastaneye kaldırılıyor.

KIRMIZI IŞIK İHLALLERİ ÖN SIRADA
Başka bir kazada ise Esentepe Kavşağı’nda kırmızı ışık ihlali yapan sürücü hafif ticari araca çarpıyor. Stat Kavşağı’nda kırmızı ışıkta bekleyen otomobile hızla gelen başka bir otomobil çarpıyor. Kazada çarpan araçta büyük çapta maddi hasar meydana gelirken sürücü hafif şekilde yaralanıyor. Beşyol Kavşağı’nda meydana gelen kazada ise yola çıkmak isteyen bir yaya araçların geldiğini görünce geriye çekiliyor. Bu sırada kırmızı ışık ihlali yapan sürücü yan yoldan çıkan araca çarpıyor. Aynı kavşakta meydana gelen başka bir kazada da sol şeritten giderken sağa dönmek isteyen otomobile çarpan hafif ticari araç takla atmaktan son anda kurtuluyor. Yıldırım ilçesi Yüksek İhtisas Hastanesi Kavşağı’ndaki kazada bir otomobil, kırmızı ışıkta geçen araca çarpıyor. Kazada kırmızı ışık ihlali yapan otomobil savruluyor. Görüntülerdeki son kazanın kahramanı ise hızını alamayan bir kamyon oldu. Hızla gelen kamyon kırmızı ışıkta bekleyen kamyonete arkadan çarpıyor.
Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, sürücülerin genellikle kırmızı ışık ve hız ihlali yaptığını açıkladı.