Üniversiteliler Şırnak'taki Olayı Protesto Etti

Cumhuriyet Üniversitesi`nde (CÜ) bir grup, dün Şırnak`ın Uludere ilçesinde 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan operasyonu protesto etti.

Üniversiteliler Şırnak'taki Olayı Protesto Etti
Dün güvenlik güçlerinin Kuzey Irak sınırındaki Şırnak`ın Uludere ilçesinde düzenlediği operasyonda 35 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından, bir grup öğrenci Cumhuriyet Üniversitesi`nde olayı protesto etti. Demokratik Yurtsever Gençlik isimli gruba üye öğrenciler, CÜ Merkezi Kafeterya önünde toplanarak hükümet aleyhine Kürtçe slogan attı. Sivas Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, herhangi bir olay çıkmaması için kampüs içerisinde yoğun güvenlik önlemi alırken, grup adına konuşma yapan Hakan Algül,olayın tarihin kanlı sayfalarında yerini aldığını belirterek, "Biz Kürtler, bu coğrafyadaki vicdanını kaybetmemiş diğer halklarla birlikte bu vahşete `dur` diyeceğiz ve faşizme geçit vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Sık sık Kürtçe slogan atan grup, açıklamaların ardından rektörlük binasına yürüdü. Çevik kuvvet ekipleri ve çok sayıda polis, grubun kampüs içerisindeki yürüyüşü sırasında geniş güvenlik önlemi alırken, grup olaysız dağıldı.
Kaynak: İHA