Soner Yalçın: Hiçbir Tarikata, Tekkeye, Dergaha, Cemaate Önyargılı Değilim

Odatv davasının tutuklu sanığı Soner Yalçın savunmasını bitirdi.

Yalçın, savunmasında Türkiye’de solcu aydınların çoğunun İslamiyeti bilmediğini ve kendisinin hiçbir tarikata, tekkeye, dergaha ve cemaate önyargılı olmadığını söyledi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada iddianamede bulunan bazı delillere ‘virüslü word dosyaları’ diyen tutuklu sanık Yalçın, bu konu hakkında konuşmadan önce bazı açıklamalarda bulundu. ‘Bu Dinciler O Müslümanlara Benzemiyor’ kitabından alıntılar yapan Yalçın, “Türkiye solunun çoğunluğu kültürünü dinini okuyup araştırmadı. Türkiye’de solcu aydınların çoğu İslamiyeti bilmemektedir. Halkının dinsel inancını dışlamıştır. Tasavvufu elinin tersiyle itmiştir. Tasavvufun, aklın ve bilimin öğretisi olmadığı kolaycılığına kaçarak kendi coğrafyasına yabancılaşmıştır. Ne Muhyettin Arabi’yi ne de Muhammed Nur’u bilir. Yunan filozofu Heraktes’in diyalektiğin atası olduğunu; Hegel’in, Marks’ın felsefi düşüncesinin buradan doğduğunu bilir de; nedense Vahdet-i Vücud’a burun kıvırır. Bilmez.” ifadesinde bulundu.

Hiçbir tarikata, tekkeye, dergaha ve cemaate önyargılı olmadığını anlatan Yalçın, “Bu nedenle bundan sonra söyleyeceklerimin önyargılı olduğunun düşünülmemesi için bu girişi yaptım.” dedi. Odatv aramalarında ele geçe bilgisayarımıza yerleştirildiğini iddia ettiği word dosyalarına değinen Yalçın, “Hilekârlıkla bilgisayarımıza yerleştirilmiş bu word dosyaları bizim değildir. Kirli eller tarafından konulmuştur.” dedi.

Soner Yalçın, Kaşif Kozinoğlu hakkında açıklamalarda bulunarak, “Hukuku hurafeler sonucu daha yaşarken ölmüştü. Bugün maalesef hayatını kaybetmiştir. Hakkındaki iddialara yanıt veremeyecektir. Kuşkusuz rahmetli Kozinoğlu’yu savunacak değilim kendisini tanımıyorum. Ne ben ne de Odatv çalışanlarından hiç kimse Kaşif Kozinoğlu’nu tanımıyoruz. O da savcılık ifadesinde bizi tanımadığını ifade etmiştir. Bize hiçbir yoldan, bilgi, haber, yazı, dosya ve belge göndermedi.” şeklinde konuştu.

Mahkeme heyetine yönelik konuşan Yalçın, “Ana muhalefet partisi ve kamuoyunun bir bölümü sizin bağımsız olduğunuzu, güvence altında bulunduğunuzu ve bu nedenle adalet dağıtacağınızı sanmıyor.” dedi.
Gün boyu savunma yapmasının nedeninin mesleğine, okuyucularıma ve hakikate duyduğu saygının sonucu olduğunu anlatan Yalçın, “İçinde yaşadığım çağa ve ülkeme karşı bir gazeteci olarak sorumluluğumu yerine getirdim. Sizleri de tarihin huzurunda sorumluluklarınızla baş başa bırakıyorum.” dedi.

Öte yandan, Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, yemek konusunda yaşanan tartışmalar üzerine bir açıklama yaptı. Başkan Ekinci, jandarma komutanıyla görüşerek kumanya konusunda sıkıntı yaşanmaması için dikkatli olunması gerektiğini söylediğini aktardı. Başkan Ekinci, jandarma komutanın da “Kumanyayı fazla vereceğiz. Artık bu konuda sorun devam etmeyecektir.” dediğini belirtti. Duruşma önümüzdeki Salı gününe ertelendi.