Pazaryeri Bombacısı İki Kez Müebbet Hapis Cezasına Çarptırıldı

İzmir`in Bornova ilçesi Özkanlar pazar yerinde 12 Mayıs 2007 tarihinde düzenlenen ve bir kişinin ölümü, 18 kişinin yaralanması ile sonuçlanan bombalı saldırıyı gerçekleştiren sanık, iki kez ömür boyu, ayrıca 41 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.


İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi`nde davanın karar duruşması yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık Özkan Yaşar katıldı. Son savunmasında önceki ifadelerini tekrarlayan sanık, terör örgütünün yurtdışın kamplarında eğitim aldığını, eylem için İzmir`e gönderildiğini, kendisine kroki ve patlayıcı getirildiğini ancak bombalama eylemini kendisinin gerçekleştirmediğini iddia etti. Mahkeme heyeti, Özkan Yaşar`ı, iki kez ömür boyu hapis ve 41 yıl 2 ay 18 gün hapis cezasına çarptırdı. Yaşar`a yardım ve yataklıktan yargılanan İbrahim Örüş ve Hüseyin Aktaş`a, 6 yıl 3 ay, Serkan Yıldırım`a ise 10 ay hapis cezası verildi.
İzmir`in Bornova ilçesi Özkanlar semti pazar yerinde, 12 Mayıs 2007`de bir bisikletin üzerine poşet içinde bırakılan bombanın patlaması sonucu pazarcılık yapan Hatem Kaval (41) hayatını kaybetmiş, 18 kişi de yaralanmıştı. İzmir Terör polisi, bombalı saldırıyı düzenlediği ileri sürülen terör örgütü PKK üyesi `Boran` kod adlı Özkan Yaşar`ı yakalamıştı.