'türkiye’de İşsizlik Değil, Mesleksizlik Var'

İnsan Kaynakları Uzmanı Ahmet Sefa Ersoy, Türkiye’de işsizlik değil, mesleksizlik olduğunu söyledi.


Ersoy, Gaziantep Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Bilişim ve Hizmet Komitesi’nin "İnsan Kaynakları Yönetiminde Gelişen Stratejiler ve Başarıya Giden Yolda İnsan Kaynaklarının Önemi” konulu seminerde önemli açıklamalarda bulundu.
İşadamlarına sunum yapan Ahmet Sefa Ersoy, "İnsan kaynaklarının en iyi şekilde kullanılması tüm diğer faktörler üzerinde etkili olmakta, işletmeler açısından stratejik bir unsur olarak kendini göstermektedir. Kısaca rekabette üstünlüğün sırrı ile insan kaynakları arasındaki ilişki her geçen gün kuvvetlenmektedir.” dedi.
Bu çerçevede klasik personel yönetimi ve çalışan ilişkisinden farklılaşan, insan kaynağını en iyi şekilde değerlendirmeye çalışan bir anlayışın önplana çıktığını işarete eden Ersoy, insanların işletmeler için bir maliyet unsuru değil daha fazla önem verilmesi ve geliştirilmesi gereken bir kaynak olarak değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Çalışanların nitelik ve yeteneklerini ön plana çıkararak, grup halinde çalışmaya teşvik ederek, kendisi ve isletme için en uygun davranışa yöneltilmesi, insan kaynakları yönetiminin çeşitli unsurlarıyla sağlanmasının gerektiğini bildiren Ersoy, “Burada amaç en başta eğitim olmak üzere çalışanların katkılarının en üst düzeye çıkarılması, isletmeyle bütünleşmelerinin sağlanması ve memnuniyetlerinin arttırılmasıdır. İnsana yapılacak yatırım isletmeler açısından tüketim değil yatırım harcaması niteliği taşımalıdır. Sonuçta insan kaynakları yönetimi, isletmelerin genel plan ve stratejilerinin önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Türkiye`nin gündeminde en kritik konuların başında istihdam geliyor. Türkiye’de işsizlik değil mesleksizlik var.” diye konuştu.


KADIN İSTİHDAMI YETİRLİ DEĞİL
Günümüzde istihdamın artmasına karşın kadın istihdamının beklenen artışın görülmediğine, esnek çalışma olmayışının bunda etken olduğuna işaret eden Ersoy, gençlerin istihdamı konusunda da üniversite, sanayi, sivil toplum kuruluşu, kamu işbirliğinde projeler geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Ersoy, “Öğrenmek, yaptığımız başarı ile hatta başarısızlıkla hayat boyu öğrenmedir. Öğrenmeye aç olun. Çünkü öyle bir dönemdeyiz ki durduğunuz an geride kalıyorsunuz. Kendi öğretmeniniz kendinizsiniz. Şu anda dünyada 234 milyon internet sitesi, 1 trilyon internet sayfası var. Öğrenme araçları değişiyor. E-öğrenme ve uzaktan eğitim önem kazanıyor." şeklinde konuştu.

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Bilişim ve Hizmet Komitesi Başkanı Ali Yener ise Bilişim&Hizmet Komitesi olarak sektörün insan kaynağının sağlanması, eğitimi ve geliştirilmesi, kariyer planlaması, performans değerlendirmesi, ücretlendirme, isletme kültürünün yerleştirilmesi içni bir program organize ettiklerini ifade etti.

Programın sonunda HÜRSİAD Başkanı Kasım Fincan tarafından İnsan Kaynakları Uzmanı Ahmet Sefa Ersoy’a plaket verilerek HÜRSİAD’a katılan üyelere üyelik belgeleri takdim edildi.