Selim Yürekten Endüstri Meslek Lisesi'nin Temeli Atıldı

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’ın büyük desteği ve ENPAY’ın sahibi Selim Yürekten’in büyük girişimleriyle hayat bulan Selim Yürekten Endüstri Meslek Lisesi’nin temeli törenle atıldı
Başiskele Kullar mevkii Karadenizliler Mahallesi Ordulular Caddesi üzerinde bulunan toplam 13 bin 200 metrekarelik alana inşa edilecek olan ‘Selim Yürekten Endüstri Meslek Lisesi’nin temel atma töreni dualarla eşliğinde gerçekleşti.

Törene Kocaeli Vali Yardımcısı Ali Sözen, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Osman Karabayır, Başiskele Kaymakamı Ali Partal, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Başiskele İlçe Müftüsü İsa Aktaş, Enpay A. Ş. sahibi Selim Yürekten, ailesi, iş adamları ve davetliler katıldı.Başiskele Kullar mevkiinde 1979 yılından bu yana hizmet veren ve 1000 kişiye istihdam sağlayan Enpay’ın sahibi Selim Yürekten tören öncesi Endüstri Meslek Lisesi’nin kendi adını taşıyacağını belirterek, “Bu okulu yaptırabilmek için 10 yıldır uğraşıyorum. Çünkü yılardır bürokrasi engeline takılıyordum. Ama Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’ın büyük gayreti sayesinde bu sıkıntıları atlattık. Bu konuda büyük desteği olan Başkanımız Hüseyin Ayaz’dan Allah razı olsun ve yolu açık olsun. Huzurlarınızda kendisini bir kez daha teşekkür ederim. Bize arazinin yarısını hibe etti. Bugünde temel atmak için buluştuk. Çok mutluyum” dedi.13 bin 200 metre kare alan üzerinde yapılacak olan Selim Yürekten EML, 4 kat ve 24 derslikten oluşacak. Öte yandan bahçesine de 2 katlı atölye binası yapılacak. 3 yıl içinde tamamlanması planlanan okulun toplam maliyeti ise 7 milyon TL. Okul inşaatını yapacak olan yüklenici firma Yakup Deniz’in sahibi olduğu Yörünge İnşaat. Slovakya ve Hindistan’da da fabrikası bulunan Selim Yürekten’in yeni yapacağı okulun maliyetini vergiden muaf olmasına rağmen, fabrikanın değil kendi şahsi bütçesinden karşılayacak olması ise takdir topluyor.
Kaynak: İHA