Emekli Muhasebeci, Merhume Eşi Adına Birikimlerini Hayır İşlerine Harcadı

Balıkesir`in Balya ilçesine bağlı Ilıca beldesinde yaşayan emekli muhasebeci Erdoğan Yılmaz, 2007 yılında kaybettiği eşinin anısına, evini satarak ve emekli maaşıyla aile sağlığı merkezi yaptırdı.

Yılmaz ayrıca yıllarca dişinden tırnağından arttırdığı birikimini de Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Tıp Fakültesi Göz Kliniği, Karacahisar köyü okulunun köy konağı haline getirilmesi ve camisinin iyileştirilmesi için bağışladı.

Çimento fabrikasında çalıştığı dönemde eşini kaybeden Yılmaz, tatilini geçirdiği Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesinde bir ilkokula salon yaptırdı. Doğduğu Karacahisar köyündeki caminin tefrişatını üslendikten sonra köy konağı da inşaa ettirdi. Son olarak ise Ilıca`ya bir aile sağlığı merkezi kazandırdı. Yılmaz, engelliler için de 2 bin 500 lira tutarında tekerlekli sandalye alacağını söyledi.

Erdoğan Yılmaz`ın yaptırdığı sağlık ocağı, cami ve köy konağının hizmete girmesi dolayısıyla bir tören düzenlendi. Törene Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Balya Kaymakamı Mustafa Çakır, Belediye Başkanı Dündar Cengiz, Ilıca Belediye Başkanı Mustafa Tepeli, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Yılmaz, İl Tarım Müdürü Engin Sancı, Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, İl Genel Meclisi üyeleri ve diğer vatandaşlar katıldı. Burada konuşan hayırsever Yılmaz, "Bana bu sağlık merkezinin yapılması imkanını veren başta Sayın Valimiz`e, Ilıca Belediyesi`ne ve Ilıca halkına teşekkür ediyorum. Çok mutluyum, çok gururluyum. Allah, herkese böyle bir şey yapmayı nasip etsin." dedi. Vali Arslan ise kendisini en çok mutlu eden olayların başında, hayırseverlerin yaptırdığı tesislerin açılışının geldiğini söyledi. Devletin bütçe imkanlarıyla birçok kamu hizmetini yerine getirdiğini ifade eden Arslan, "Gerçekten bu büyük ve yüce millet, gerek devlet gerekse hayırseverlerin katkılarıyla büyük projelere imza atıyor. Balıkesir`de de 2,5 yıllık valilik süremde çok sayıda hayırseverle protokol imzalama, onların yaptırdığı eğitim ve sağlık tesislerini açma fırsatımız oldu. Biz burayı, çok değerli hayırseverimiz yaptırmasa da imkan bulup yaptıracaktık fakat verilen mesaj bizim için çok önemli. Bir insan, normal kamu hizmeti görmüş, emekli olmuş. Birikimlerini ve hattâ bir evini de satmak suretiyle hayır hasenat işlerinde kullanıyor. İnancımız gereği öbür taraftaki mükafatını elbette Yüce Mevlâ bilir ancak bu dünyada anmak bize düşüyor." şeklinde konuştu.

Daha sonra sağlık ocağı, köy konağı ve yenilenen cami açıldı.