Türkiye Kamu–sen Ücret Dengesizliğine Tepki Gösterdi

Türkiye Kamu–Sen Adana İl Temsilcisi Kamil Köse hükümetin kamudaki ücret dengesizliğini ortadan kaldırmak için çıkardığı 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ücret adaletini tam sağlamadığı gibi, yeni adaletsizlikleri de beraberinde getirdiğini söyledi.


Köse, "Aynı unvan ve aynı kadroda olanların farklı ücret almasının önüne geçilmesi için getirilen yeni düzenlemede; öğretmenlerin, profesörlerin, doçentlerin, yardımcı doçentlerin, araştırma görevlilerinin, subayların polislerin, imamların özetle kamu çalışanlarının ek ödemelerinde hiçbir artış olmazken, üst düzey yöneticilerin ek ödemelerinde hatırı sayılır artış yapılmıştır." dedi.

Özlük haklarının düzeltilmesi gereken kamu çalışanlarının bu şekilde mağdur edildiğini anlatan Köse, "Bu durum ülkemizin tarihine kara bir leke olarak düşmüştür. Düşük maaş alan memurlarla yüksek maaş alanlar arasındaki fark daha da artarak 5,8 kata çıkarılmış, kamudaki ücret uçurumu daha da derinleştirilmiştir. Ayrıca Kamudan emekli olanlar açlığa mahkum edilmiştir. İntibak yapılacak diyerek yıllardır umut istismarı yapılmıştır. Sabit ve dar gelirliler köle düzenine sokulmuştur. Bu vefasızlığı gelecek nesilleri yetiştiren öğretmenler, Kamu çalışanları ve emekliler asla unutmayacaktır." diye konuştu.

Köse şu açıklamalarda bulundu: "Kamu çalışanlarının maaşlarına bugüne kadar iyileştirme yapmayanlar ve görmezden gelenler TBMM vekillere kıyak çekerken, vekillere yüzde 100 zam yapmakta ne kadar aceleci davrandığını hayretle görmekteyiz. TBMM bu adaletsizliğe imza atanlar yarın kamu çalışanlarının ve açlığa mahkûm edilen emeklinin yüzüne nasıl bakacaklardır?. Kamu çalışanlarının büyük bir çoğunluğu yoksulluk sınırının altında ücretle geçinmeye çalışırken; iki yıl milletvekilliği yapanların emekli olduğunda Cumhurbaşkanına bağlanan aylığa endeksli olarak bugün için 8 bin TL tutarında emekli maaşına hak kazanmış olması içimizi sızlatmıştır. Cumhurbaşkanı’ndan talebimiz; ilaç katkı payları görüşüldüğü sırada, Meclis’ten jet hızıyla geçen emekli milletvekillerinin maaşlarına zam yapılmasını öngören yasayı veto etmesidir. Çünkü emekli milletvekillerinin maaşlarına yapılan zam toplum vicdanını zedelemektedir. Türkiye Kamu-Sen olarak hak ettiğini almaktan başka bir talebi olmayan bu insanlara reva görülen muameleye karşı vekillere yapılan bu kıyağı kınıyoruz."