Kayseri Depremzede Öğrencilere De Kucak Açtı (özel)

Kayseri’de belediye tarafından misafir edilen ya da kendi imkanlarıyla kente gelen ailelerin çocuklarından toplam 206 öğrenci, misafir öğrenci statüsünde okullara kayıt yaptırdı.

Önümüzdeki günlerde 85 civarında daha öğrencinin yatılı olarak Kayseri’ye gelmesi bekleniyor. Depremzede aile ve öğrencilerin kırtasiye, yiyecek, giysi ve barınma ihtiyaçları Valilik, belediyeler, Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve İl Özel İdaresi tarafından karşılıyor.

23 Ekim`de meydana gelen Van depremi, bölgede ekonomik ve sosyal hayatı yanı sıra eğitimi de olumsuz yönde etkiledi. Van ve Erciş’te ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretim hala başlamadı. İlk deprem ve sonrasında yaşanan artçılar nedeniyle kenti terk eden ailelere yurdun dört bir tarafından kucak açıldı. Kayseri de depremzedelere kucak açan illerin başında geliyor. Valilik, Büyükşehir Belediyesi ya da kendi imkanlarıyla Kayseri’ye gelen ailelerin okul çağındaki çocukları için Milli Eğitim Müdürlüğü seferber oldu. Öğrencilerin eğitim öğretime devam etmeleri amacıyla kentteki ilköğretim ve liselerle özel okullara toplam 206 öğrencinin kaydı alındı. Kayıt yaptıran öğrencilerin çoğunluğunu ise ilköğretim çağındaki talebeler oluşturuyor. 140 öğrenci ilkokullarda ve 66 öğrenci de meslek veya düz liselerde eğitim öğretime başladı. Yakın zamanda 85 öğrencinin daha yatılı olarak Kayseri’ye geleceği öğrenildi.
Bakanlık uzmanlarının Van’da çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, isteyen öğrencilerin yurt genelindeki bakanlığa bağlı yurtlara yönlendirildiğini söyledi. Bu kapsamda 85 civarında depremzede öğrencinin daha Kayseri’ye gönderileceğini belirten Ceylan, “22’si kız ve 22’si erkek olmak üzere 44 öğrencinin yakın zamanda ilimize gelmesini bekliyoruz. Bu öğrenciler Özvatan’da bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı yurtlarda kalacak. Önümüzdeki günlerde de Aydınlıkevler Lisesi’ne yatılı olarak 40 civarında başka bir öğrenci grubunun gelmesini bekliyoruz.” dedi.