Keçiören'de Sektörel Bilgilendirme Toplantısı

Keçiören Belediyesi, Keçiören İnşaat Müteahhitleri Birliği ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından sektörel bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Keçiören'de Sektörel Bilgilendirme Toplantısı
Tepebaşı Necip Fazıl Sahne`sinde gerçekleştirilen toplantıya Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Ferit Turan ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kasım Kayıhan ile çok sayıda müteahhit ve sektör çalışanı katıldı. Keçiören İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Ferit Turan, böyle bir toplantıyı gerçekleştirdikleri için duyduğu memnuniyeti dile getirirken Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Keçiören Belediyesi`ne de teşekkür etti. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da, müteahhitlerle belediyenin çözüm ortağı olduklarını dile getirirken Van Erciş`te yaptığı gözlemleri de müteahhitlerle paylaşarak, "Deprem ya da benzeri doğal afetler hepimizin başına gelebilir. Onun için önceden hazırlıklı olmalı, inşaatlarımızı ona göre yapmalıyız. Bakın depremden sonra fatura önce müteahhitlere ardından da belediyeye kesildi. Bizler sorumluluklarımızı en iyi şekilde yerine getirmeli ve kayıpların önüne geçmeliyiz" dedi

Kanunlara göre iş yapmanın daha ucuz olduğunu belirten Başkan Ak, "Kanunsuz iş yapmanın maliyeti hem maddi hem de manevi olarak daha büyüktür" diye konuştu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kasım Kayıhan ise yeni bakanlığın teşkilatlanma biçiminden başlayarak müteahhitlere yeni dönemle ilgili bir sunum yaptı. Gerek binalar için alınacak yeni önlemleri gerekse ruhsatların çeşitlerini ve bu hususta yapılan yenilikleri sektör çalışanları ile paylaşan Kayıhan`ın sunumu müteahhitlerce pürdikkat dinlendi. Sunumun ardından soru-cevap bölümünde sektör çalışanları, yeni dönemde uygulamaya girecek hükümlerle ilgili merak ettikleri soruların cevabını aldı. Toplantı, Keçiören İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Ferit Turan`ın Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kasım Kayıhan`a ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak`a plaket takdimi ile sona erdi.
Kaynak: İHA