Giresun’da Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni Düzenlendi

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’nda (GTSO) ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin sona ermesi dolayısıyla sertifika töreni düzenlendi.

Giresun’da Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni Düzenlendi
GTSO, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği ile 2011 yılında düzenlenen son girişimcilik kursu da tamamlandı. Kursa katılan 100 kursiyerden sertifika almaya hak kazanan 92 kursiyer için Giresun Ticaret Sanayi Odası toplantı salonunda tören düzenlendi

Düzenlenen törene Giresun Vali yardımcısı Cengizhan Aksoy, İŞKUR Şube Müdürü Mustafa Sarı, Kurs Sorumlusu Rıfat Ayar, KOSGEB İl Müdürü Mustafa Kurt, GTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Halilbeyoğlu ve kursiyerler katıldı.

2011 yılında açılan sekiz “Uygulamalı Girişimcilik Kursu’nda 185 kişinin KOSGEB imkanlarından faydalanmaya hak kazandığını belirten GTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Halilbeyoğlu “ İŞKUR, KOSGEB ve GTSO işbirliği ile 2011 yılında 8 Uygulamalı Girişimcili Eğitimi Kursu açıldı. Açılan 8 kursa 200 kişi katıldı. Daha önce tamamlanan ilk dört kursumuzda 100 kursiyerden 95’i sertifika almaya hak kazanırken bugün düzenlediğimiz törende de 100 kursiyerimizden 92 kursiyerimize sertifika verilecektir. Dolayısıyla 2011 yılındaki sekiz kurstan 187 kişi iş hayatına KOSGEB desteği ile atılmaya hak kazanmıştır. Bu kursiyerlerimiz iş yeri açmaları halinde KOSGEB’den 27 bin TL hibe desteği, 70 bin TL ise faizsiz kredi alabileceklerdir” dedi.

Türkiye’nin yarış halinde olduğu başka ülkeleri ancak bilgi ve eğitim sayesinde geçebileceğimizi belirten Giresun Vali Yardımcısı Cengizhan Aksoy ise “Türkiye hızla gelişmekte olan bir ülke. Her alanda olduğu gibi iş hayatında, işsizlikte ve ekonomide yarış halindeyiz. Başarılı olabilmemiz için de ülke bireyinin bilgili ve yetenekli olması gerekmektedir. Gerek ülke genelinde gerekse dünya çapında girişimciler arasında yer alabilmek zor. Mutlaka eğitimli ve bilgili olmak zorundayız. İşte bu noktada bugün sona eren kurs çok önemlidir. İnanıyorum ki kursiyerlerin bu kursta öğrendikleri iş hayatında kendilerine kılavuz olacaktır” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından törende 2011 yılının Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni başarıyla tamamlayan 92 kursiyere sertifikaları verildi

Kaynak: İHA