Denizli Meltem Dershaneleri’nin İsmi “körfez” Olarak Değişti

Körfez Yayınları Genel Müdürü ve Körfez Dershaneleri Ege Bölge Koordinatörü İlhan İşler, İzmir, Manisa ve Aydın`da faaliyet gösteren dershanelerinin, 2011 yılında Antalya, Uşak, Isparta, Burdur, Kütahya, Afyonkarahisar ve Denizli`yle birlikte şube sayısını 117`ye çıkardığını söyledi.

Denizli Meltem Dershaneleri’nin isminin “Körfez” olarak değiştirilmesi ve dershanenin “Marka Lisans Kullanım Sertifikası” alması dolayısıyla Körfez Dershanesi Zafer Şubesi’nde bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Denizli Körfez Dershaneleri Genel Müdürü İdris Albayrak ve Ege Bölge Koordinatörü İşler katıldı.

İki dershanenin bilgi, birikim ve tecrübelerini birleştirerek yollarına devam edeceğini belirten İşler, “Körfez Dershanesi olarak ilkokul 4. sınıftan KPSS kurslarına kadar eğitim öğretim yapıyoruz. Hem bireysel hem de kitlesel başarı sağlanıyor. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın FATİH projesinden sonra hem devletin hem de özel sektörün eğitim öğretim hizmetlerine bakış açısı değişti. Sektörel anlamda teknolojik gelişmeleri yakından takip eden kurumlar kendi sahalarının öncü kuruluşları haline gelirken bu süreci algılayamayanlar ise küçülme ve safdışı kalma riskiyle karşı karşıya.” dedi. Dershanelerinin bu yıl İzmir’de bütün üniversiteye hazırlık kurslarında kara tahta dönemine son verdiğini vurgulayan İlhan İşler, “Akıllı tahtanın sunduğu imkanları, görselliği, öğrenme kolaylıklarını destekleyecek dökümanları da Körfez Yayınları`nın desteğiyle e-döküman olarak hazırlıyor. Öğrencilerine verilen test, konu anlatım metinleri ve dökümanlar, görsellerle desteklenerek akıllı tahta aracılığıyla sınıflarda paylaşılıyor. Akıllı tahtalar, ders araç gereci olmanın yanısıra öğrenci ders ve yoklama takipleri için de kullanılabiliyor. Akıllı tahtadan veriler alınarak, SMS yoluyla ve dijital ortamda velilerle paylaşılabiliyor. 2012 yılında tüm Körfez dershanelerinde akıllı tahtayla eğitim yapılacaktır.” dedi.

Körfez Dershaneleri’nin teknolojiyi öğrencilerin hizmetine sunma çabalarının çok öncelere dayandığını anlatan İşler, “Bu çabaların ilki, öğrenciler tarafından büyük ilgiyle takip edilen `www.körfezvideo.com` adresli konu anlatım ve soru çözüm sitesi. Bu sitede, kendi öğrencilerinin yanında sınavlara hazırlanan tüm öğrencilere de 24 saat ücretsiz hizmet veriliyor. Dershane öğrencileri, derslerde anlayamadığı veya tekrar etmek istediği konular için internet ortamında ister evinden ister dershanedeki sanal ofislerden randevu alabiliyor. Randevuda belirlenen gün ve saatte, talep ettiği konuları tekrar dinleme ve çözemediği soruları sorma imkanı bulabildiği bir hizmet sunuluyor. Dershanede uygulanan denemelerde ‘karekod’ sistemi kullanılıyor. Öğrenciler, sınavlardan hemen sonra cep telefonuna karekodu okutuyor ve anında soruların çözümüne ulaşabiliyor. Ayrıca cevapları, sınavlardan hemen sonra www.körfezvideo.com’dan izleyebiliyor.” şeklinde konuştu.

Genel Müdür Albayrak da Meltem Dershaneleri’nin, yeni ismiyle birlikte Körfez`in teknolojik altyapısını kullanma hakkına sahip olarak öğrencilere daha iyi bir öğretim hizmeti vereceğini söyledi. Konuşmaların ardından İşler, Albayrak’a Körfez Dershaneleri Marka Lisans Kullanım Sertifikası`nı takdim etti.