(özel Haber) Cesetlerin Altına Saklanarak Kurtulan Kadının Oğlundan Fransa'ya Tepki

Sözde Ermeni Soykırımı`nı inkar etmeyi suç sayan Fransa`ya, Ermenilerin katlettiği Türklerin çocuk ve torunlarından tepkiler yükselmeye başladı.

(özel Haber) Cesetlerin Altına Saklanarak Kurtulan Kadının Oğlundan Fransa'ya Tepki
100 yıl önce Ermenilerin katliamından cesetlerin altına saklanarak kurtulan Ağrılı Suna Seyhan`ın oğlu Yılmaz Seyhan, Fransa`ya aldığı karardan ötürü ateş püskürdü.

Ermeni Soykırımı iddialarının büyük devletlerin Türkiye`yi güçsüz düşürmek için uydurduğu büyük bir yalan olduğunu kaydeden 72 yaşındaki Yılmaz Seyhan, asıl katliam ve soykırımın bizzat Ermeniler tarafından yapıldığını ifade etti. 102 yaşında vefat eden annesinin Ermeni katliamını kendisine ayrıntılı bir şekilde anlattığını belirten Seyhan, "Ermeniler, bütün köyü bir binanın içine toplayıp üzerlerine benzin dökerek diri diri yakmış. Annem ise küçük olduğu için cesetlerin altında kalmış ve kendini sonanda kurtarmış. Hatta Ermeniler, bu vahşete karşı çıkan bir Rus askerini de öldürmüş. Ben kadastroda çalıştım, Iğdır`a gittim, çevredeki köyleri çok iyi bilirim. Oradaki bütün köylüler annemin anlattıklarını doğruladı. Onların anlattığına göre Ermeniler Türkleri, `Sizinle anlaşma yapacağız, silahları bırakın` diyerek camiye çağırıp silahlarla taramış. Asıl soykırımı onlar yapmıştır. Türklerin soykırım yaptığı büyük bir yalandır" iddialarında bulundu.

Ermeni soykırımını inkara yönelik açıklamaları suç sayan Fransa`ya tepki gösteren Yılmaz Seyhan, "Bu kararın arkasında Türkiye`yi çekememek yatıyor. Bu, Türkiye`yi zayıf düşürme gayretlerinden ileri geliyor. İleride bunlar, `Türkiye Ermeni toprağını işgal etmiştir, onlara topraklarını, paralarını geri verin` diyecek. Ermenilerin yaptıkları şeyleri bize mal ediyorlar. Bu kadar saçmalık olmaz. Türkiye bu kriz döneminde bile ayakta durmasını biliyor maşallah. Türkiye`yi çekemeyenler yapıyor bunları" diyekonuştu.
Kaynak: İHA