Allah’ın Sadık Kulu’na Rotterdam'da Büyük İlgi

Türkiye`de 2 milyona yakın izleyiciye ulaşan Allah`ın Sadık Kulu: Barla filminin Hollanda’daki ilk gösterimi Rotterdam Pathe sinemasında yapıldı.

Liman kenti Rotterdam’da ilk defa sinemada gösterime giren Allah’ın Sadık Kulu filmini çok sayıda kişi izleme fırsatı buldu.

Filmi izleyen Hollanda Türk İslam Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Arif Yakışır “Filmde verilen mesajlar yeni nesillerimize örnek teşkil edilecek nitelikteydi. Filmde batıl ile hak arasındaki mücadele, inancından taviz vermeyenlerin mücadelesi bunun yanında bütün engellemelere rağmen hakkın mücadelesini kazandığı ve inananların bir dalga gibi büyüdüğü beyaz perdeye aktırılmış. Gençlerimizin rahatlıkla sade bir dille anlayacağı güzel bir animasyon filmi. Gayet güzel bir eda ile izleme fırsatı buldum. Tüm Hollanda’da yaşayan vatandaşlarımızı izlemesini tavsiye ediyorum.” dedi.

Arif Yakışır, 146 camii ve dernek üyelerine başta olmak üzere herkese filmi izlemesini tavsiye ederek, “Filmde güneşin balçıkla sıvanmadığını gördük. Hakkın galip geldiğini net bir şekilde gördük. Çekilen eziyetlerin sonunda inananların galip gelişi bu kısa filmde izleme fırsatı bulduk.” dedi.
Ülkenin birçok kentlerinde 22 Aralık`ta da gösterime giren animasyon film, Hollanda’nın başta Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Tilburg ve Zaandam şehirlerinde günlük seanslar ile Pathe sinemalarında seyircilerle buluşacak.