'konteyner Şehri' İçin Konser Düzenlendi

Adıyaman İnsani Yardım Derneği (YADER), İHH tarafından Van`da kurulması planlanan `Konteyner Şehri`ne katkı sağlamak için `Kardeşliğe Çatı Ol` sloganıyla gece düzenledi.

'konteyner Şehri' İçin Konser Düzenlendi
Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan gecede tertip edilen konserde İlahi ve Ezgi Sanatçısı Mustafa Cihad sahne aldı. Programa; Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, İHH Teşkilat Başkanı Ömer Kesmen, Has Parti İl Başkanı Mustafa Alkayış, Müftü Mehmet Ali Öztürkçü, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Abdullah Şahin ve YADER üyeleri ile vatandaşlar katıldı.Konser öncesi Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, İHH Teşkilat Başkanı Ömer Kesmek ile İlahi Sanatçısı Mustafa Cihad`a plaket takdim etti. Van`da yaşanan depremfelaketinin ardından gönül bağlarının daha da pekiştiğine dikkat çeken Başkan Büyükaslan, "Van depreminden sonra gönül bağlarının daha da pekiştiğini görüyoruz. Unutturmak istenen kardeşlik duygularını Van depreminde yaşadık. Mazlumların elinden tutan, alan el değil veren el bir ülke olduk. Bugünleri de gördük Elhamdülillah" dedi. Dünyada adaletin hakim olması ve mazlumların sesi olmak için çalıştıklarını dile getiren İHH Teşkilat Başkanı Ömer Kesmen,"Bu geceyi tertipleyen YADER yönetimine şükranlarımısunarım. Bizler Van depremi olduğu günden bugüne kadar Türkiye`deki bütün teşkilatlarımızı ayağa kaldırdık. Seferber olduk. 32 TIR malzeme, 300 bin ekmek yardımın bulunduk. Binlerce çadır dağıttık. Yaptığımız bu çalışmalarda Adıyaman`ında katkısı büyük. Hala çalışmalarımız sürüyor. Böyle bir gece tertip edilip Van`da kurmak istediğimiz Konteyner şehrini kurmak istiyoruz. İHH kurulduğundan beri her zaman mazlumun yanında olmuştur. Bugünde olacak, gelecekte de olacak. 1992 Bosna savaşında Bosna`ya sahipçıkılması lazımdı. İHH olarak Bosna savaşındaki şehitlerin kanıyla kurulduk. Bütün özgürlük mücadelelerinde mazlumların sesi olduk. Afrika`da Siyonistlerin oyununu bozduk. Bedel ödedik. Ödemeye de devam ediyoruz. Dimdik yiğitçe ayakta duruyoruz. Yeter ki dünyada adalet hakim olsun, zalimler silinsin. Bedel ödemeye devam edeceğiz" diye konuştu

YADER Başkanı ve İHH Gönüllüsü Remzi Akkuş ise:"Bilindiği üzere son zamanlarda basın yayın organlarında çıkan haberlerde çadır yangınları depremzede kardeşlerimizin adeta korkulu rüyası halinde geldiği haberleri ile karşılaşmaktayız. Bu nedenle YADER olarak çocuklar yanarak ölmesin, geceleri oluşan soğuk havalarda donmasınlar diye İHH`nın `Kardeşliğe Çatı Ol` sloganıyla Konteyner ev kampanyasına destek olmak için bizde `Van`a Uzanan El Olalım` sloganıyla bu geceyi düzenledik. Yardımlar sadece böylegecelerle sınırlı kalmayacaktır. YADER olarak bu ve benzeri organizasyonlarımızla kardeşlerimize desteğimiz sürecektir" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından sahne alan Ezgi ve İlahi Sanatçısı Mustafa Cihad birbirinden güzel ilahileri dinleyenler için seslendirdi.
Kaynak: İHA