''internet Andıcı'' ve Ekleri Mahkemeye Gönderildiistanbul

``İrtica ile Mücadele Eylem Planı`` davasında, Genelkurmay Başkanlığından istenilen dava konusu ``internet andıcı`` ve ekleri mahkemeye gönderildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklardan Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu'nun çapraz sorgusuna devam edildi.

Savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in, internet andıcının eklerine ilişkin soru yönelttiği Çubuklu, kendi parafının da bulunduğu andıcın ekinde gri ve siyah propagandaya ilişkin bir şey görmediğini belirterek, ''Eklerde görseydim imza atmaz, itiraz eder, not yazardım. Ekinde imzam da yok. Muhtemelen bana geldiğinde de ekinde bunlar yoktu ya da konmadı'' dedi.

Tutuklu sanık emekli Albay Dursun Çiçek ise Çubuklu'ya, ''İlker Başbuğ'un 'kağıt parçası' açıklamasının talihsizlik olduğunu söylediniz. Sizin bu 'talihsizlik' açıklamanız daha fazla talihsizlik değil mi?'' diye sordu.

Çubuklu da ''Ben 'keşke söylemeseydi' anlamında söyledim. Bu söz üzerinde çok tartışıldı. Silahlı Kuvvetler yıpratılmak istendi. Eleştiri anlamında söylemedim'' şeklinde yanıt verdi.

Duruşmada, Çubuklu'nun çapraz sorgusunun tamamlanmasının ardından mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk durumuna ilişkin ara karar aldı.

Mahkeme heyeti, 15'i tutuklu, 3'ü yakalamalı toplam 29 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanıkların bu hallerinin sürdürülmesine karar vererek, duruşmayı 26 Aralık Pazartesi gününe erteledi.

-Andıcın imha tutanağı-Bu arada, mahkemenin, Genelkurmay Başkanlığından ''internet andıcı'' isimli belgenin aslı, ekleriyle ilgili tüm belgelerin eksiksiz olarak gönderilmesi talebine de cevap verildi.

Genelkurmay Başkanlığından gönderilen yazıda, Murat Uslukılıç tarafından yazılan internet siteleri konulu andıç ile paraflayanların imzalarının bulunduğu sayfa ve eklerinin gönderildiği belirtildi.

Buna göre, gönderilen belgeler arasında 2 Nisan 2009 tarihli internet siteleri konulu yazının Cemal Gökçeoğlu tarafından ''aslı gibidir onayı'' ile onaylı, Dursun Çiçek'in imzasına açılan blokta imza olmayan sureti ile aynı tarihli andıcın fotokopisi yer alıyor.

Yine, bu andıcın ''günlük olarak takip edilen Türkçe yayın yapan internet siteleri'' başlıklı toplam 292 internet sitesinin bulunduğu imzasız Ek-A'sı, ''günlük olarak takip edilen yabancı dilde yayın yapan internet siteleri'' başlıklı 138 adet internet sitesinin listesinin bulunduğu Ek-A'nın devamı da gönderilen belgeler arasında bulunuyor.

Andıcın, ''güvenlik tedbirleri'' başlıklı imzasız 2 sayfalık Ek-C'si de belgeler arasında yer alıyor.

Yazıda, ''İnternet siteleri'' konulu belgeyi hazırladığı değerlendirilen Destek Şube Müdürlüğünün arşiv kayıtlarının incelenmesinde, Ek-A'da sunulan andıcın eklerinin yer aldığı belge ile andıcın imha edildiğine dair tutanağın da bulunduğu belirtildi. Bununla ilgili olarak, 2009 yılında imha edildiğine ilişkin arşiv kaydı da mahkemeye gönderildi.
Kaynak: AA