Hükümlü ve Tutuklular Sıra Gecesi Ekibiyle Moral Depoladı

Adana E Tipi Ceza İnfaz Kurumunda kalan hükümlü ve tutukluların morallerini yükseltmek amacıyla müzik eğlence programı düzenlendi.


Seyhan Şanlıurfa Yardımlaşma Derneği’nin destekleriyle gerçekleştirilen etkinlikte mahkûmlar keyifli dakikalar geçirdi. Derneğin ‘Sıra Gecesi’ ekibinin sahne aldığı aktivitede katımcılara çiğ köfte ve ayran ikram edildi. Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Akkaya, Ceza İnfaz Kurumu Savcısı Mehmet Arıkan, Cumhuriyet Savcıları Hasan Öz, Yalçın Kurt’un yanı sıra 180 tutuklu ve hükümlülerin hazır bulunduğu program, kapalı devre televizyon sistemiyle koğuşlarda izlendi.

Seyhan Şanlıurfa Yardımlaşma Derneği Sıra Gecesi’nin ses ve saz ekibinin seslendirdiği parçalarla kimi zaman hüzünlenen mahkûmlar, kimi vakit davul eşliğinde halay çekip, yöresel oyunları oynadı. Adana Cumhuriyet Savcılığı yetkilileri de tutuklu ve hükümlülere alkış ve oyunları ile eşlik etti. E Tipi Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Nedim Elbistan, bütün insanların yeni bir yıla ‘merhaba’ demeye hazırlandığı bir dönemde Seyhan Şanlıurfa Yardımlaşma Derneği hazırladıkları bu programla hükümlü ve tutuklulara güzel bir gün yaşatmak istediklerini söyledi. Sivil toplum kuruluşlarının bu aktivitelere her türlü katkıyı sunduğunu belirten Elbistan, gelen talep üzerine kurumda ayda bir benzeri programları yaptıklarını kaydetti. Elbistan,“Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan insanların boş zamanı yok. Karo–fayans, kaynakçılık, boya–badana, kilim dokuma, ahşap, elektrik, marangozculuk gibi yaklaşık 20 mesleki kurs ve sportif faaliyetler mevcut. İş–Kur ve Halk Eğitim Merkezi ile mahkûmların bazen dışarıda gitmekte güçlük çektikleri bu eğitimlerle tanıştırıyoruz.”dedi.

Seyhan Şanlıurfa Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Tatlı, her yıl ceza infaz kurumunda her yıl sıra gecesi, çiğ köfte benzeri etkinlikleri tertiplediklerini ifade etti. Amaçlarının –kısa bir zaman dilimi de olsa– mahkûmları neşelendirmek olduğunu belirten Tatlı, “Gücümüz yettiğince hükümlü ve tutuklulara bu desteği vermeyi sürdüreceğiz. Olumlu tepkiler alıyoruz. Buradaki insanlar çok mutlu oluyor. Ceza İnfaz Kurumu’nun dışında huzurevi, çocuk yuvası gibi merkezlerde sıra geceleri tertipliyoruz.”diye konuştu. Programda kurum görevlilerinden bir bayanın okuduğu ‘annem’ şiiri salonda duygulu anlar yaşatırken, Müdür Nedim Elbistan katkılarından dola dernek başkanı Mehmet Tatlı’ya günün anısına bir tablo hediye etti.