Yanlış Hesap, Vali Yardımcısının Adını Kullanan Dolandırıcıları Yakalattı

Adana Vali Yardımcısı Fikret Deniz`in adını kullanarak "depremzedeye yardım" bahanesiyle dolandırıcılık yaptıkları belirlenen 4 kişi Ankara`da gözaltına alındı.

Yardım yapacak iş adamının yanlış aldığı hesap numarası 12 bin liralık yardımın dolandırıcılara gitmesini önledi.
Edinilen bilgiye göre, Adana`nın ünlü kebapçısı Hasan Usta`nın sahibi Şakir Oral`ı arayan ve kendini Vali Yardımcısı Fikret Deniz olarak tanıtan bir kişi, "Depremzedeler için yardım topluyoruz, 12 bin lira açığımız var, yardımcı olursanız seviniriz" dedi. Oral da "Sayın valim, hesap numarasını alalım, yardımcı oluruz." dedi. İşadamı Oral, kendisine bildirilen hesap numarasına para yatırması için muhasebe müdürüne talimat verdi. Muhasebe müdürü, Ankara Ulus Şubesi`nde bulunan Emrah Aydın isimli hesaba para yatırırken sorun yaşandı. Oral, dolandırıldığını ise hesap numarasının teyidi için Vali Yardımcısı Fikret Deniz`i aradığında öğrendi. Oral`ın "yardım hesabına parayı yatıramadık sayın valim" demesi üzerine Vali Yardımcısı Fikret Deniz, "Şakir bey, yardım için bir çalışma yok sizi ben aramadım, bir yanlışlık var" deyip iş adamının dolandırıldığını söyledi.
Oral, para yatırmadığına sevindi ve durumu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerine bildirdi. Polis, dolandırıcılarla temasa geçti, iş adamı da telefonla dolandırıcılarla pazarlık yapıp en son 3 bin lira yardım yapabileceğini belirterek onları ikna etti. Ankara Emniyet Müdürlüğü ile temasa geçen Adana polisi, paranın yatırılacağı banka şubesinde dolandırıcıları bekledi. Şakir Oral, dolandırıcıların verdiği hesaba 3 lira yatırdı. Hesabı kontrol etmeden parayı çekmeye gelen Emrah A. ile Gökhan D. yakalandı. Polis, ifadeler üzerine dolandırıcılık suçundan çok sayıda kaydı bulunan Ali Kelekli ile Kalender Kayran`ı da gözaltına aldı.