Marmaris’e Turizm Müslek Yüksek Okulu

Marmaris İçmeler beldesinde turizm sektörüne kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla Muğla Üniversitesi, İçmeler Belediyesi, Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından ilk adımı atıldı.

Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na ait İçmeler beldesindeki Kamil Kabakçı Turizm ve Otelcilik Eğitim Merkezi binası Muğla Üniversitesi’ne devredilerek İçmeler Turizm Meslek Yüksek Okulu açılacak. Devir protokolü, Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, İçmeler Belediye Başkanı Zeki Eren, Esnaf Odaları Birliği ve Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız arasında Muğla valiliğinde imzalandı.YÜKSEKOKUL ONAYI YÖK’E GÖNDERİLECEKİçmeler’deki binanın İçmeler Turizm Meslek Yüksek Okulu olarak hizmet vermesi ve açılması için önümüzdeki günlerde Muğla Üniversitesi, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK)’nun onayına sunacak. YÖK’ün kabul etmesinin ardından mevcut binanın bahçesine hayırsever işadamı Marmaris Liman İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Tugay ve esnafların desteği ile 2 bin 200 metrekarelik ek bina yapılacak. Dört bölüm düşünülen Yüksekokulu’nun 2012-2013 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.Muğla Valiliği 75. Yıl Toplantı salonunda, Vali Fatih Şahin, Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahsur Harmandar, Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, İçmeler Belediye Başkanı Zeki Eren, İşadamı Doğan Tugay’ın katımıyla İçmeler Turizm Meslek Yüksekokulu’nun kurulmasıyla ilgili protokol imzalandı.ÖNCELİK TURİZM, SU ÜRÜNLERİ VE YABANCI DİLLERRektör Mansur Harmandar protokol töreninde yaptığı konuşmada, Marmaris’in turizminde en önde gelen ilçelerinden biri olduğunu belirterek, “Üniversite olarak turizm, su ürünleri ve yabancı diller bizim için öncelik arz etmektedir. Marmaris’te Sağlık Meslek Yüksekokulu bulunmasına karşılık bu okulumuz yeterli kalmamaktadır. Yaklaşık 25 derslik binasını yapmak üzere aramızda protokol imzalıyoruz” dedi.HEDEF FAKÜLTEMuğla Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız ise Marmaris’te yıllardır üniversitenin bir ayağının olmasını çok hayal ettiğini dile getirerek, “Maalesef bugüne kadar gerçekleştiremedik. Odaya ait olan binamızı şu andan itibaren Muğla Üniversitesi’ne devretmiş bulunmaktayız. Okulumuzun tamamen turizm meslek dalındaki eğitimlerin verileceği sonsuz olarak güveniyoruz. İnşallah ilerleyen zamanlarda dört yıllık bir fakülte olmasını ümit ediyoruz” diye konuştu

“TURİZMDE İNSAN KAYNAKLI SIKINTILAR YAŞANIYOR”İçmeler Belediye Başkanı Zeki Eren de belde olarak çok mutlu olduklarını kaydederek, Turizm Bakanlığı’ndan kayıtlı 22 bin yatağa sahip olan bir bölge olduklarını belirtti. Turizmin alt yapısında insan kaynaklı çok büyük sıkıntılar yaşandığının altını çizen Eren, turizm dalında Muğla Üniversitesi’nin bir yüksekokul açması için çok çaba harcadıklarını vurguladı.“TURİZMDE KALİTEDEN ÖDÜN VERMEYECEĞİZ”Muğla Valisi Fatih Şahin de ilçelerin potansiyelinin çok yüksek bir Kentte sahip olduklarının altını çizerek, şunları söyledi: “Bodrum ve Fethiye’de sahip. Milas, fakülte olması için çaba sarf ediyor. Marmaris’te böyle bir yüksekokulun yapılması bizi çok mutlu etti. Önümüzdeki aşamada da fakülteye dönüştürülmesi için peşini bırakmadan çaba sarf etmeliyiz. Marmaris için turizm başlığı çok örtüşüyor. Turizme kaliteden taviz vermeyelim. Hizmetin kalitesini artıralım. Turizm sektöründe çalışan elamanların donanımını artıralım. Bunlar bu tür okulların yaygınlaşmasıyla çok daha mükemmel olacaktır. Üniversite’nin bizim yöremizin ihtiyacı olan alanlarda fakülte ve yüksekokul açması da çok önemlidir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”
Kaynak: İHA