Füze Kalkanı ve Abd'yi Protesto Eden 18 Kişi Gözaltına Alındı

Kocaeli`nde üç ayrı noktada, füze kalkanı ve ABD`yi protesto etmek isteyen gruplara polis müdahale etti.

Üç ayrı grupta bulanan 18 kişiyi gözaltına alan polis, eylemcilere tepki gösteren bir vatandaşı da alandan uzaklaştırdı.

Kocaeli Gençlik Derneği üyeleri, 4 gündür füze kalkanı ve ABD`yi protesto ediyor. Dernek üyelerinden oluşan 6 kişilik grup ilk önce İzmit’te bulunan Acısu Parkı’nda eylem yaptı. Pankart açan ve slogan atan grubun çadır açmak istemesi üzerine, İzmit İlçe Emniyet Müdürü Güner Yılmaz grubu uyardı. Uyarıya rağmen çadır açmak isteyen gruba polis müdahale etti. Polis, öğrencilerin elindeki çadırı almak isterken arbede yaşandı. Polis, 6 kişilik grubu gözaltına alarak polis otosuna bindirdi.
Dernek üyesi ikinci grubun, Cumhuriyet Parkı’nda eylem yaptığı ve polis tarafından gözaltına alındığı kaydedildi. Dernek üyesi üçüncü grup ise Sabri Yalım Parkı’nda eylem yaptı. Parkın ortasında pankart açan ve slogan atan grup, yanlarında getirdiği çadırı kurmak istedi. Bu esnada, parkta bulanan bir vatandaş, gruba tepki göstererek, “Siz askerliğe de karşısınız. Askere de gitmek istemiyorsunuz. Biz askerliğimizi yapan insanız.” dedi. Polis, vatandaşı park alanından uzaklaştırdı. Eylemini sürdürmek isteyen grubu, Kocaeli Emniyet Müdür Yardımcısı Şahinli uyardı. Uyarının ardından polis, gruba müdahale etti. Grupta bulanan 6 gözaltına alındı.
Üç ayrı noktadaki protesto eylemlerinde toplam 18 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.