'bana Bir Saatini Ayırır Mısın?' Projesinin Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün özel olarak hazırladığı, aile içi iletişimi daha etkin kılmak ve çocukların özgüvenlerinin artmasını sağlamak için hayati öneme sahip ‘Bana bir saatini ayırır mısın?” isimli projenin tanıtım toplantısı yapıldı.

Anne-baba ve çocuklar arasında etkili bir iletişim kurulmasının önemine vurgu yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, “İyi bir iletişimin gerçekleştiği aile ortamında çocuklar daha bağımsız bir kişilik geliştirirler. Düşünme, düşünce ve duygularını açıklama özgürlüğü ve alışkanlığı kazanırlar.” ifadesini kullandı.
Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Uzman, Ali Aslanyürek, Ahmet Özdemir, Zahittin Demirci, Yunus Türkan, Faruk Kara, Gülhan Nacioğlu ve Kübra Bulut Aslanyürek’ten oluşan ekibin hazırladığı proje için bir tanıtım toplantısı düzenlendi. ‘Bana Bir Saatini Ayırır mısın?’ isimli proje ile anne ve babaların çocukları ile birlikte zaman geçirmeleri amaçladıklarını dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, anne-babaların çocuklarına günde en az bir saat zaman ayırmalarını ve birlikte katıldıkları çeşitli aktiviteler yapmalarını sağlamayı amaçladıklarını vurguladı. Aile içinde gerçekleşen başarılı ilişkilerin, mutlu, arkadaşça, bunalımdan uzak ve yapıcı bireylerin oluşumunu sağlayacağına işaret eden Çelik, şunları söyledi: “Projemizde, velilerimiz en az haftada bir gün olmak üzere 1 saatliğine bir araya gelecekler. Hem öğrencilerimiz hem de velilerimiz birbirlerini daha iyi tanıyacaklar. Projemiz ilköğretim okulları 1. kademe 4. sınıflarda uygulanacak. `Bana Bir Saatini Ayırır mısın?` projesi ile öğrencilerin kendini daha iyi tanıması, yeteneklerini keşfetmesi, bu yeteneklerini hayatında doğru ve faydalı bir şekilde kullanmaları, aileler çocuklarını, çocukların da anne ve babalarını daha yakından tanımalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin kendi potansiyellerini keşfetmelerini ve geliştirmelerine imkân sağlayıcı ev ortamı oluşması, geçmişin bugün ile uyum içinde kullanılmasından doğacak renkli geleceğe kavuşma bilincinin oluşması, aile içi bireylerin birbirlerini dinleme ve anlama, birbirlerine karşı empati ve hoşgörüyle bakması, bireylerde var olan yeteneklerin açığa çıkması, unutulmuş veya unutulmak üzere olan kültürel motiflerin canlandırılması, çocuğun öz güven kazanması sağlanacaktır. İyi bir iletişimin gerçekleştiği aile ortamında çocuklar daha bağımsız bir kişilik geliştirirler. Düşünme, düşünce ve duygularını açıklama özgürlüğü ve alışkanlığı kazanırlar. Buna karşılık etkili bir iletişimin oluşturulamadığı, iletişim engellerin yer aldığı bir ortamda çocukların gelişimi engellenir. Çocuklar özgürce düşünemeyen, düşünce ve duygularını açıkça dile getiremeyen bağımlı bir birey olurlar. İleride çeşitli problemlerle karşılaşırlar. Bu nedenle aile bireyleri arasında, özellikle anne-baba ile çocuklar arasında etkili bir iletişimin kurulması çok önemlidir.”
Çelik, anne-babanın ve aile içindeki diğer bireylerin çocukla olan iletişimi ve etkileşiminin çocuğun aile içindeki yerini belirleyeceğine dikkat çekti. Aile çocuğun ilk sosyal deneyimini edindiği yer olduğunu ifade eden Çelik, sözlerine şöyle devam etti: "Evlerinde yakın bir ilgiye, demokrasinin birleştiğini gören çocuklar, en etkin, özgür ve arkadaşlarıyla ilişkilerinde en başarılı çocuklar olmaktadırlar. Çocuğun aile üyeleri ile olan ilişkileri, diğer bireylere, nesnelere ve tüm yaşama karşı aldığı tavırlar, benimsediği tutum ve davranışların temelini oluşturur. Aile aynı zamanda çocuğa, aile ve toplumun bir üyesi olduğu bilincini aşılar ve uyum biçimlerinin temellerini atar. Bizler de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, velilerimizin, anne ve babalarımızın bu önemli konuya dikkatini çekmek, geleceğimiz olan çocuklarımızı en iyi şekilde eğitmek için bu projeyi çok önemsiyoruz. Velilerimizin bu projeye büyük önem ve destek vermesi toplumumuzun geleceği açısından da büyük önem taşıyor.”
Konuşmaların sonunda proje ekibinde görevli öğretmenler Gülhan Nacioğlu ve Kübra Bulut Aslanyürek tarafından projenin uygulanma şekli hakkında katılımcılara bilgiler aktarıldı.