Altın Çocukların Fedakar Öğretmenlerine Plaket Verildi


Vali Yardımcısı Fikret Deniz, genç öğretmenleri ülkeye faydalı olmak adına yaptıkları çalışmalardan dolayı kutladı.
Altın Çocuk Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği, Adana`da gönüllü eğitimcilerle 4 yıldan bu yana 16`ya ulaşan şubesiyle hizmet veriyor. Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) ve Çukurova Kalkınma Ajansı projeleri ve Halk Eğitim Merkezi`nin katkılarıyla Şakirpaşa, Küçükdikili, Gülbahçesi, 19 Mayıs ve Anadolu mahallelerinin de aralarında olduğu yerlerde açılan eğitim merkezlerinde 3 branşta 60 gönüllü öğretmen görev yapıyor.
ÇUTED Başkanı Mehmet Kayacı, Seyhan Kültür Merkezi`nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, yeni nesiller yetiştirerek Türkiye`yi daha aydınlık geleceğe taşıyan öğretmenlere ne kadar teşekkür edilse az olacağını anlattı.
Kayacı, görev yaparken karşılaştığı ekonomik ve sosyal sorunlara rağmen öğretmenlerin çocukları en iyi şekilde geleceğe hazırlamaktan taviz vermediklerini belirterek, "Öğretmenlerimizden bazıları da ihtiyaç sahibi ve dersaneye gitme imkanı bile olmayan ilköğretim çağındaki öğrencilere eğitim vererek fırsat eşitliği sağlama noktasında büyük katkı da bulunmaktadır. Bir dersanede daha yüksek ücretlerle çalışabilecekken gönüllü olarak okuma salonlarında görev yapan fekadar arkadaşları hiçbir zaman unutmayacağız." dedi.
Vali Yardımcısı Fikret Deniz de Altın Çocuk ve ÇUTED gibi sivil toplum kuruluşlarının faydalı olmak adına yaptıkları projeleri ciddi şekilde ele alıp başarıya ulaştıklarına dikkat çekti. Deniz, "Bu başarının sırrı da gönül işi ve gencecik öğretmenlerdir. Altın nesilden kasıtsa ahlaklı nesillerdir." dedi. Deniz, Hazreti İsa`nın "Tokmağı çevirmezsen kapı açılmaz" sözünü hatırlatarak, başarılı olabilmek için bu yolda çaba sarfedilmesi gerektiğini genç ve fedakarca çalışan öğretmenlerin de bunu gerçekleştirdikleri anlattı. Deniz daha sonra Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ve Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Denge ile birlikte Altın çocuk Okuma salonlarında görev yapan öğretmenlere plaketlerini verdi.