Vodafone, Engellilere Yönelik Mobil Uygulamaları Ödüllendirdiistanbul

Vodafone Grubu tarafından bu yıl ilk kez hayata geçirilen ``Vodafone Foundation Smart Accessibility Awards`` kapsamında, engelli bireylerin ve yaşlıların hayatını kolaylaştırmaya yönelik en başarılı mobil uygulamalar ödüllendirildi.

Vodafone'dan yapılan açıklamaya göre, Vodafone Grubu'nun AGE Platform ve European Disability Forum işbirliğiyle düzenlediği Vodafone Foundation Smart Accessibility Awards, Brüksel'de düzenlenen ödül töreniyle sahiplerini buldu.

Bu yıl ''sosyal katılım'', ''bağımsız yaşam'', ''mobilite'' ve ''refah'' olmak üzere 4 kategoride hayata geçirilen Vodafone Smart Accessibility Awards'ı kazananlar, toplamda 200 bin avroluk ödülü paylaştı.

Akıllı telefonların ve mobil internetin gücünü engelli ve yaşlı bireylere fayda sağlamak üzere kullanma konusunda yaratıcılık, vizyon ve sosyal bağlılığa sahip girişimcilerin ödüllendirdiği yarışma, engelli bireylerin ve yaşlıların toplumda daha aktif ve bağımsız bir rol oynamasına yardımcı olacak akıllı telefon uygulamalarını ve girişimcileri teşvik ediyor.

Bu yıl ilk kez hayata geçirilen Vodafone Foundation Smart Accessibility Awards'ın ödül töreni, Vodafone Grup Üst Yöneticisi (CEO) Vittorio Colao'nun ve Dijital Gündem'den Sorumlu Avrupa Komisyon Üyesi Neelie Kroes'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Vittorio Colao, ödül töreninde yaptığı açıklamada, mobil iletişim sektöründe sahip oldukları olanakları, toplumun tüm kesimlerinin hayata aktif şekilde katılımını sağlamak üzere seferber ettiklerini, akıllı telefon devrimini mümkün olduğunca fazla birey için erişilebilir kılmak ve iletişimin önündeki engelleri kaldırmak üzere çalıştıklarını vurgulayarak, şunları ifade etti:''Vodafone olarak faaliyette bulunduğumuz ülkelere ve toplumlara olan bağlılığımızı, ticari alanda sağladığımız başarıların yanı sıra kurumsal sosyal sorumluluk bilincimizle de gösteriyoruz. 'Dışarıda bırakılanlara ulaşma' ilkemiz doğrultusunda engelli bireylerin topluma kazandırılması ve sosyal hayatın aktif birer üyesi olarak potansiyellerini en iyi şekilde değerlendirmeleri için çalışıyoruz.''(ÖZG-FAN)
Kaynak: AA