Menemen Serbest Bölgesi'ndeki 15 İşletmenin Çalışanlarına Eğitim Verildi

İzmir Menemen Serbest Bölgesi (İZBAŞ)`nde faaliyette bulunan ulusal ölçekteki 15 işletme, toplam 439 çalışanını eğitime tâbi tuttu.

Menemen Serbest Bölgesi'ndeki 15 İşletmenin Çalışanlarına Eğitim Verildi
Erdinç Ahmet Cengiz Mesleki Eğitim Merkezi ile İZBAŞ arasında yapılan eğitim protokolü çerçevesinde, ağır ve tehlikeli İşler kapsamında çalışan 439 kişinin mesleki eğitimden geçirilmesi istenmişti. Mesleki bilgi ve becerinin yanında işçi sağlığı, iş güvenliği, tehdit edici unsurlar, ilk yardım, yangın ve çevre koruma, iyeri organizasyonu ve işyeri iletişimi konularında, 2009 yılından önce çalışma hayatına başlayanlara 40 saat, daha yenilere 120 saatlik eğitim verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Erdinç Ahmet Cengiz Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü A.Levent Ertekin, bölgedeki firmalara hizmet vermenin bir vefa borcu olduğunu belirterek, “Ülkemiz, iş güvenliği ve insan sağlığı açısından yetersizlikleriyle dünyada üçüncü, Avrupa’da ilk sıralarda yer almakta. İş güvenliği konusunda bilgi eksikliği çalışanlarımızın hayatına mal olduğu gibi para ve işgücü kayıpları da ekonomiye zarar vermekte. Ağır ve tehlikeli işlerde çalışanlar için yasal bir zorunluluk olan mesleki eğitimler farkındalık oluşturmakta. Burada verdiğimiz eğitimlerle hem çalışanlara hem de işverenlere hizmet sunulmaktadır. Bu konuda duyarlılıklarını ortaya koyan firmalara teşekkür ediyorum “ dedi. İZBAŞ Genel Müdürü Özlem Değirmencioğlu ise 15 firma yetkilisinin, doğru bir kararla işçilerine mesleki eğitim verdirmesinin çok önemli olduğuna dikkat çekti.

İZBAŞ`ta faaliyette bulunan Deri 2000 (106 kişi), Altınok (54), Lider Deri (47), AZD Deri (32), Osmanoğulları (29), Sevimli Deri (28), Yataks (25), Soyder (19), Berdi Deri (13), Sintaş (12), İzbaş (7), Burç Deri (6), Ağartıoğlu (5) ve Modena Deri (4) çalışan eğitimlerinin tamamlarken belgeleri de törenle verildi.