Eğitim Bir Sen: Okullarda Çocuklara Ücretsiz Yemek Verilsin

Açık Toplum Vakfı (ATV)`nın tartışmaya açtığı, devlet okullarında öğrencilere ücretsiz öğle yemeği verilmesi projesine Memur-Sen İzmir İl Başkanlığı’ndan tam destek geldi.

Eğitim Bir Sen: Okullarda Çocuklara Ücretsiz Yemek Verilsin
Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak, "Devlet İlköğretim Okullarında Ücretsiz Öğle Yemeği Verilmesi" başlıklı projeyi desteklediklerini belirtti. Vakfın Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Forumu üyeleriyle birlikte, dünyada örneklerinin uygulandığı ülkeler dahil olmak üzere yaptığı saha çalışması ve literatür taraması sonunda söz konusu projenin Türkiye’de de uygulanabilir olduğunu verilerle ortaya koyduğunu aktaran Şenocak, devlet ilköğretim okullarında günde bir öğün ücretsiz öğle yemeği verilmesinin, toplumsal faydanın yanısıra öğrencilerin başarılarına etkisinin de büyük olacağı şeklindeki düşünceye katıldıklarını ifade etti.

Şenocak, “Türkiye’de her dört çocuktan birinin yoksul ya da dar gelirli ailelerin ferdi olduğu dikkate alındığında, bu projenin hayata geçmesinin önemi daha iyi anlaşılabilir. Birçok aile, çocuklarına kantinden alışveriş yapması için harçlık bile veremiyor. Beslenmeyle zihinsel başarı arasındaki güçlü bağı, uzmanlar da sürekli belirtiyor. Bu projenin başta İstanbul, Ankara ve İzmir gibi metropoller olmak üzere bütün Türkiye’de hayata geçirilmesi için her türlü desteği vermeye hazırız.” dedi. Okullarda her gün dağıtılacak bir öğün sıcak yemeğin, ders başarısına katkısının yanısıra sağlıklı bir neslin yetişmesine de katkı sağlayacağına dikkat çeken Şenocak, taşımalı eğitim yapılan okullarda ücretsiz yemek uygulaması olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: “Taşımalı eğitimde, sınırlı sayıda öğrenciye ulaşılıyor. Projenin uygulanmasının getireceği ek maliyeti, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri zaten araştıracaktır. Bu projeye yetkililerin, toplumun ve sivil toplum kuruluşlarının hayır diyeceğini sanmıyoruz. Bakanlık ücretsiz kitap dağıtımı, ailelere çocuk başına maddi destek, tüm okulların ADSL bağlantılı bilgisayar laboratuvarlarına kavuşturulması gibi pek çok olumlu proje ve gelişmeyi hayata geçirmiştir. Bu projenin de uygulanmaması için hiçbir sebep yok.” şeklinde konuştu.