Siirt Valisi Musa Çolak'ın Terör Operasyonuyla İlgili Açıklaması

Siirt Valisi Musa Çolak, Pınarova köyü kırsalında bir teröristin ölü olarak ele geçirildiğini ve bölücü terör örgütü mensuplarına yardım ve yataklık ettikleri gerekçesiyle 5 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Siirt Valisi Musa Çolak yaptığı yazılı açıklamada Pınarova köyü kırsalında bir teröristin ölü olarak ele geçirildiğini ve Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı`nın talimatı ile bölücü terör örgütü mensuplarına yardım ve yataklık ettikleri gerekçesi ile 5 şüpheli şahsın da gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltına alınan şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda, terör örgütüne ait çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemelerinin ele geçirildiğini belirtenVali Çolak, "Siirt İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü`nün mevcut istihbari bilgilerin birleşmesi sonucu; Siirt Merkez, Pınarova köyü kırsalında, 17 aralık 2011 tarihinde icra edilen operasyon esnasında, Suriye uyruklu olduğu değerlendirilen bir bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütü mensubunun üzerinde ve terör örgütüne yardım ve yataklık ettiği değerlendirilen şahısların ikamet ve eklentilerinde yapılan aramada; 4 adet kalaşnikofpiyade tüfeği ve şarjörü (dolu), 2 adet el bombası, 1 adet büyük araç telsizi, 1 adet el telsizi, 1 adet hücüm telsizi, 1 adet sırt çantası, 1 adet taşınabilir DVD oynatıcısı, 3 takım terör örgütü kıyafeti, 1 adet el dürbünü, 2 adet 4 GB`lik hafıza kartı, eyp yapımında kullanılan pil ve kablo ve bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir" dedi.

Öte yandan, çeşitli nedenlerle kandırılan bütün teröristlere de çağrıda bulunan Vali Çolak, devletin adaletine ve hoşgörüsüne sığınmalarını istedi. Devletin terör sorununun üstesinden gelecek güce ve kararlığa sahip olduğunu belirten Vali Çolak, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini sözlerine ekledi

Kaynak: İHA