Rusya Komünist Partisi Seçimleri Protesto Mitingi Düzenledi

Rusya`da 4 Aralık`ta yapılan Duma seçimleri sonrasında radikal muhalefet partilerinin seçimde hile yapıldığı iddiasıyla düzenlediği mitinglere katılmayan Rusya Komünist Partisi, bugün Moskova`da düzenlediği mitingle sessizliğini bozdu.

Duma seçimlerinde seçmen oylarının yüzde 19`unu kazanarak Duma`ya iktidardaki Birleşik Rusya partisinin ardından ikinci parti olarak giren Komünist Partisi`nin Rusya`nın başkenti Moskova`daki Manejnaya meydanında düzenlediği protesto mitingine yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Ellerinde Stalin posterleri ve eski SSCB bayrakları bulunan göstericiler, Duma seçimleri sonuçlarının iptalini talep ederken, Merkezi Seçim Komisyonu Başkanı Viktor Çurov`u istifa etmeye çağırdı.

Mitingde bir konuşma yapan Komünist Parti Başkanı Gennadiy Zyuganov, başta Putin olmak üzere tüm hükümeti seçim sonuçlarına hile karıştırmakla suçlarken, "Her seçimde olduğu gibi yine de utanmadan oylarımızı çaldılar. Utanmadan bir de seçimleri kazandıklarını söylüyorlar. Biz bu seçimlerin yenilenmesini istiyoruz. Önümüzdeki ilkbaharda yapılacak devlet başkanı seçimlerini kazanarak Duma seçimlerinin yeniden yapılmasını sağlayacağız" dedi.

Hükümeti Rusya`yı ekonomik felaketin eşiğinden kurtaracak hiçbir programı bulunmamakla suçlayan Zyuganov, "Bizim kadro hazır. Yeter ki 4 Mart`ta yapılacak Devlet Başkanı seçimlerinde bu hırsızların yine oylarımızı çalmasına fırsat vermeyelim" şeklinde konuştu. Zyuganov`un konuşmasını sık sık alkışlayan eylemcilerin "Putin`siz Rusya" ve "Zyuganov Başkan" sloganları attığı görüldü.

Mitingde bulunan Viktor Kondratyev isimli bir vatandaş, "Seçim sonuçlarına hile karıştırıldığına bizzat kendim tanık oldum. Son seçimleri aslında Komünist Parti kazandı ama topladığımız oyları iktidar partisi kendisine yazdı" şeklinde konuşurken, Yekatrina Mirskaya isimli diğer bir eylemci ise "Son seçimlerde gerçekten büyük rezalet yaşandı. Bugün bu mitinge katılmamızın başlıca amacı da böyle bir rezaletin bir daha tekrarlanmasına yol vermemektir. Biz adil ve demokratik seçimler istiyoruz. Halkımızınbaskı yapılmadan özgürce oy kullanmasından yanayız" dedi

Konser programıyla beraber yaklaşık iki saat devam eden mitingin olaysız sona erdiği bildirildi.
Kaynak: İHA