Ener Başkanı Vahdet Nafiz Aksu:

Ener Düşünce Ve Starteji Merkezi Başkanı Vahdet Nafiz Aksu, Türpaşa olarak anılan THM sanatçısı Raci Alkır’ın vefatı dolayısıyla bir başsağlığı mesajı yayınladı.

Aksu, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi; “Raci Alkır’ın vefatı, bir kaç açıdan Erzurum’un sanat hayatı için telafisi kolay olmayacak bir kayıptır. Rahmetli, üstün sanat yeteneği ve hayat tarzı ile örnek bir sanatçı idi. Güçlü bir sesti.

Dadaşlığın tüm üstün meziyetlerini hayatı boyunca şerefle taşıyan bir memleket evladı idi. Bu yönüyle bir nevi Erzurum`un `aile sanatçısı` hüviyetini kazanmıştı. Halk, bu onuru kendisine vermiş, sanatının ulaştığı her hane onu kendi evladı gibi mahrem ve güvenilir kabul etmişti...`Baci ben Raci` güvenini topluma verebilmek, bir sanatçı için sanatı kadar mühim bir şahsiyet özelliğidir. Ödüllerin en anlamlısı ve en büyüğüdür.

Hem sanat icrası açısından hem de `üstün sanatçı kişiliği oluşturmak` mahareti bakımından, genç sanatçıların Raci Alkır`dan alması gereken çok dersler olduğu inancındayız. Bu duygularla, merhuma Cenab-ı Allah`tan rahmet, ailesi müzik camiasına başsağlığı diliyoruz.”
Kaynak: İHA