Yerli Markalar, 'yerli Malı' Kermesinde Bir Araya Geldi

Şişli Belediyesi, yerli malı kullanımını teşvik etmek amacıyla, unutulmaya yüz tutmuş olan Yerli Malı Haftası`nı büyük bir kermesle kutluyor.

Yerli Markalar, 'yerli Malı' Kermesinde Bir Araya Geldi
Şişli Belediyesi, 14-18 Aralık 2011 tarihleri arası Küçükçiftlik Parkı`nda "Yerli Malı Kermesi" düzenledi. Çaba Derneği ve Türk Böbrek Vakfı`nın destek verdiği kermesin açılışı, çok sayıda ünlü ismin katılımıyla, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül tarafından yapıldı

Şişli Belediyesi`nin düzenlediği "Yerli Malı Kermesi"nde, Türkiye`nin 7 bölgesinde üretilen, tamamen yerli ürünlerden oluşan çok sayıda yiyecek sergileniyor. Yerli malı kullanımını teşvik etmek amacıyla düzenlenen kermeste, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Çaba Derneği Onursal Başkanı ve Şişli Belediyesi Başkan Yardımcısı Monik İpekel, Çaba Derneği Başkanı Özlem Cankurtaran, Türk Böbrek Vakfı Başkanı Seval Ermiş`in yanı sıra Filiz Akın, Cemil İpekçi ve Behzat Uygur gibi isimler hazır bulundu.

Kermeste konuşma yapan Mustafa Sarıgül, "Yıllardır unutulmaya yüz tutmuş Yerli Malı Haftası`nı hatırlatmak istedik. Bugün ülkemizde üretilen birçok ürün maalesef yurtdışından ithal ediliyor. Bu da ekonomimize büyük zarar veriyor. Yerli üretimi özendirmek ve ulusal ekonomiyi canlandırmak için tüm yurttaşlarımızı yerli malı kullanmaya çağırıyoruz. Bu kermesten elde edilen gelir, Van`da yaptıracağımız Öğretim Evi için kullanılacak" dedi.

Sinema sanatçısı Filiz Akın ise "Hepimiz biliyoruz ki Van`da hala çocuklar donarak veya gıdasızlıktan yada çadırlardaki yangınlarda ölmektedir. Onun için bu proje bizim için çok önemli. Yerli malları artık dünya malı oldu. Biz katılan ve bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz" dedi

Kaynak: İHA