Etihad Havayolları Boeing'e 2,8 Milyar Dolarlık Sipariş Verdi

Abu Dabi hükümetine ait Etihad Havayolları`nın liste fiyatıyla değeri 2,3 milyar doları bulan on adet Boeing 787-9 siparişi verdiği bildirildi.

Bu sipariş ile Etihad’ın dünyadaki en büyük Dreamliner operatörü olacağı ifade edildi.

Havayolu ayrıca kargo operasyonları için 777 model uçağın kargo versiyonundan iki adet daha sipariş verdi ve anlaşmanın değeri 2,8 milyar dolara ulaştı. Etihad’ın filosuna eklenecek Dreamliner model uçak sayısı 41’i buluyor ve uçakların 2014’ten 2019’a kadar teslim edilmesi bekleniyor.
Havayolunun 25 adet daha 787 uçağı için opsiyon ve satın almak hakkı bulunuyor. Etihad tarafından yapılan yazılı açıklamada havayolu CEO’su James Hogan, bu siparişin 787’ye olan güvenlerini gösterdiğini ve operasyonlarına olumlu etkide bulunacağını söyledi.

Dreamliner uçakların öncelikle İstanbul, Dublin, Frankfurt, Kuala Lumpur, Beijing, Nagoya ve Delhi hatlarında kullanılacağı kaydedildi.

Uzmanlar, küresel ekonomideki belirsizliklere rağmen Körfez’deki havayollarının genişlemeye devam ettiğine dikkat çekti. Etihad, İngiltere’de düzenlenen 2009 Farnborough hava şovunda değeri 20 milyar doları bulan 100 adet uçak siparişi ile havacılık tarihinde rekor kırmıştı.

Dubai merkezli Emirates havayolları geçen ay düzenlenen Dubai hava şovunda Boeing 777 model uçak için 18 milyar dolarlık anlaşma imzaladı.

Benzer şekilde Katar Havayolları da Airbus ile yaptığı 6,5 milyar dolarlık anlaşma ile beş adet Airbus 380 ve 50 adet Airbus 320neo’yu filosuna katmayı hedefliyor.