Hakkari Eğitimciler Derneği, 75 Genç Kızı Eğitime Kazandırdı

Hakkari Eğitimciler Derneği`nin yürüttüğü "kız çocuklarının okullaşması" projesi kapsamında, farklı nedenlerle okuyamayan orta öğretim yaş grubundaki 75 kıza, 6 ay süreyle okuma yazma kursu verdi.

Hakkari Eğitimciler Derneği, 75 Genç Kızı Eğitime Kazandırdı
Dernek, ilk ve orta öğretimini yarıda bırakmış veya bırakma riski taşıyan kızların kursu tamamlamaları sebebiyle bir tören düzenledi. Hakkari İl Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene, Hakkari Valisi Muammer Türker, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sena Yakut, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşların temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Van depreminde hayatların kaybedenler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başlayan törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sena Yakut, "Bu önemli günde böyle bir program hazırladıkları için dernek yöneticilerini kutluyorum. Eğitimciler Derneği`nin kuruluşundan bu yana yaptıkları çalışmaları takdirle karşılıyor ve takip etmeye çalışıyorum." dedi.

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliğine yönelik geliştirilmiş olan Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (Instrument for Pre Accession-IPA)’nın `İnsan Kaynaklarını Geliştirme` bileşeni kapsamında Eğitimciler Derneği`nin bünyesinde kız çocuklarının okullaşması projesi kapsamında açılan kursu tamamlayan 75 genç kıza okuma ve yazma belgesi verildi.

Programda, proje çalışmaları sunumu, folklor gösterisi, Atalay Demirci`nin stand-up gösterisi, gönüllü öğretmenler ve projede çalışanlara ödül vermesiyle son buldu.