Chp’li Özkes: Ak Parti, Diyanet’i Toplum Mühendisliği Projesine Seçti

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın Doğu ve Güneydoğu’da `mele` olarak bilinen kişilerin sınavı geçmeleri halinde Diyanet’in kadrosuna alınacağını açıklamasına tepki gösterdi.

Özkes: "Allah bu yüce dini, AK Parti kullansın diye göndermedi. Diyanet, iktidara değil, Allah`a yakın olmalıdır." dedi. İktidarın toplum mühendisliği projesine Diyanet’i seçtiğini iddia eden Özkes, "AK Parti iktidarı, Diyanet’i taşeron, açılımlar koordinatörü olarak görüyor." ifadelerini kullandı.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Özkes, Bozdağ’ın açıklamasını eleştirdi. Özkes şöyle konuştu: "Umarım Sayın Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ `Molla` ve Mele` yi ayırd edemeyecek kadar cahil değildir. `Molla` sadece İslam dini ile ilgili öğrenci, kadı ve bilgin gibi anlamlar taşırken, `Mele` , Kuran`da otuz civarında ayette geçmekte ve farklı din, inanışların ileri gelenleri ve özellikle sultacı, baskıcı gruplar anlamındadır. Sayın Bozdağ sanırım `Lakap ve Unvanların Kaldırılması Hakkında Kanun ile kaldırılan molla unvanını geri getirmeye çalışırken Arapça `Melle` ile göz boyamaya çalışmıştır. Güneydoğu`da söylenen `Melle` den maksat `Molla`dır. `Mele` değildir."

"PROJE, AK PARTİ`NİN GÜNEYDOĞU`DAKİ OY TAKTİĞİ"
Bekir Bozdağ`ın açıkladığı 1000 kadro projesinin, eğitimli İmam Hatip Liseleri ve İlahiyat Fakültesi mezunlarının by-pass edilmesi olduğunu öne süren Özkes, projenin AK Parti`nin Güneydoğu`daki oy taktiği olduğunu savundu.

İktidarın toplum mühendisliği projesine Diyanet’i seçtiğini iddia eden Özkes, "AK Parti iktidarı, Diyanet’i taşeron, açılımlar koordinatörü olarak görüyor. İktidarın zorlandığı Güneydoğu politikasını Diyanet’e ihale ettiği açıkça anlaşılıyor. Din evrenseldir, tüm insanlığa gelmiştir. Partiler üstüdür ve siyasi vesayet altına alınamaz. Allah bu yüce dini AK Parti iktidar için kullansın diye göndermedi. Diyanet iktidara değil, Allah`a yakın olmalıdır. Diyanet iktidarın koltuk değneği değildir. Diyaneti bu kadar siyasileştirmeyin. Bırakın diyanet siyaset üstü kalarak asli görevini yapsın" diye konuştu.
İhsan Özkes, bir gazetecinin projenin hayata geçmesi durumunda ne olacağı sorusunu şöyle cevapladı: "Proje, Diyanet’in, siyasetin en önemlisi de dinin genleriyle oynamaktır. Bu, bir Bakanın hakkı da haddi de değildir. AK Parti`nin dini kullandığını artık Sağır Sultan dahi duydu. Diyanet, AK Parti`nin arka bahçesi, arpalığı gibi kullanılıyor. Diyaneti kullanmak, İslam tarihinin en büyük yanılgısı olur. AK Parti Allah`tan korksun."