28 Şubat suçlaması Nagehan Alçı'yı çıldırttı!

Canlı yayın tartışmalarıyla ünlü Dört Bir Taraf yine gergin anlara sahne oldu.

Nagehan Alçı, Enver Ayseve, Nazlı Ilıcak ve Altan Öymen arasında yine 28 Şubat tartışması yaşandı.

CNN Türk ekranlarında yayınlanan Dört Bir Taraf gecenin en hararetli tartışmasına sahne oldu. Programın moderatörlüğünü Enver Aysever canlı yayında Nagehan Alçı'yı eleştirince tartışmanın fitili de ateşlenmiş oldu.

28 Şubat suçlaması Nagehan Alçı'yı çıldırttı!

28 ŞUBAT TARTIŞMASI

28 Şubat'ta medyanın rolüne dikkat çeken Nagehan Alçı, ordu ile medyanın 28 Şubat'ta işbirliği içinde olduğunu söyledi. Alçı'nın bu sözlerine ise Altan Öymen'den tepki geldi. Aştan Öymen, Nagehan Alçı'ya KCK soruşturmasında önce gözaltına alınan ve daha sonrada serbest bırakılan eli silahlı avukatı hatırlattı. Sivri dilli gazeteci Nagehan Alçı, o avukatın fotoğraflarını canlı yayında ekranlarda göstermiş ve PKK kamplarında eğitim aldığını öne sürmüştü. Altan Öymen, KCK soruşturmasını savunarak "Şu anda servis edilen haberlerle insanlar hedef gösteriliyor. 28 Şubat'ta da askerler yapıyordu şimdi ise siviller yapıyor. Medya askerden aldığı doğrultuyu şimdi hükümetin, o çevrelerin olduğu bir yapıdan alıyor" dedi.

İşte bu sözler canlı yayında gazeteciler arasında sert bir tartışmanın da başlamasına neden oldu.

DARBECİLERİ SAVUNUYORSUN

Nagehan Alçı, gazeteciliği 28 Şubat post modern darbe sürecindeki gazetecilik yöntemlerine benzetilince canlı yayında adeta çıldırdı. 'Tek yaptığınız darbecileri savunmak' diyen Alçı'ya Altan Öymen'in yanıtı "geçen hafta da 'KCK'lıları savunuyorsunuz' diyordun" oldu. Türkan Saylan'la ilgili haberlerin de 28 Şubat sürecini hatırlattığını söyleyen Öymen, Alçı'nın önceki programlarda 'kesin belgeli' diyerek iddia ettiği bir çok örnekte çuvalladığını söyleyerek 'medya üzerinden maniplasyona hala devam ediliyor' dedi. Enver Aysever de Alçı'nın 'darbeci' suçlamasına "çok ayıp ediyorsun, daha geçen hafta konuştuk, gerçekten çok ayıp ediyorsun" dedi.

BEYAZ GAZETE